Христина Иванова: Дори и да има малък шанс, ние трябва да се възползваме


Христина Иванова: Дори и да има малък шанс, ние трябва да се възползваме
(сн. FIBA.basketball)
09-11-2021 13:05 | Мария Маринова

Баскетболистката на женския национален отбор Христина Иванова смята, че България има шанс срещу Хърватия в предстоящата европейска квалификация. Състезателката започна тренировка с тима ни в неделя, а пред BGbasket.com сподели и очакванията си за предстоящия двубой.

 

„Успяхме да си починем. Вече сме в оптимално състояние и се готвим на 100%. Атмосферата в отбора е много добра. Мисля, че всички момичета са щастливи да бъдат тук, поне така изглеждат. Всички са много мотивирани. Имаме голямо желание за победа. Надявам се да имаме и късмет и да спечелим“, сподели Иванова.

 

Гергана Иванова: Обичам да играя, когато сме аутсайдери

 

Тя коментира и съперниците в групата на България: „В отбора на Хърватия две-три момичета са отказали. Дори и малък шанс да има, ние трябва да се възползваме от него. За Сърбия също знам, че някои от опитните им състезателки са приключили с националния отбор, но школата им е много добра. Дори и да са млади, не трябва да мислим, че може да е лесно. Все пак са европейски шампионки.“

 

Подобно и на своите съотборнички, Христина Иванова също се надява на подкрепа от феновете за мача срещу Хърватия, въпреки всички мерки и ограничения. Двубоят е на 11 ноември от 19:00 часа в „Арена Ботевград“.

 

Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград

 

„Според мен хората започнаха да се ваксинират малко повече, но смятам, че тези, които искат да ни гледат, ще направят дори и бърз тест, за да влязат в залата и ще ни подкрепят. Залата ми изглежда много приветлива, хората също. Аз съм присъствала на доста мачове в тази зала, но досега само съм гледала. Надявам се да се получи добра атмосфера и да зарадваме публиката с победа“, пожела си Иванова.

 

Виолина Кочева: Надявам се да играем добре, за да зарадваме феновете

 

Баскетболистката коментира и представянето на клубния й тим Монтана 2003 от началото на сезона: „Тръгнахме добре. Отборът е мотивиран, с нов треньор сме. Смятам, че вървим в правилна посока и се надявам да имаме повече успехи.“

 

Стефан Михайлов: В България само с два отбора не можеш да търсиш развитие

 

Относно амбициите на тима Иванова бе категорична: „Минимум две купи. Надявам се тази година да играем и финал за Адриатическата лига, което ни е цел №1 в момента. Вече за първенството в България целта е първо място.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Христина Иванова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи