Жаклин Златанова: Имахме много голямо желание да се представим достойно


Жаклин Златанова: Имахме много голямо желание да се представим достойно
(сн. БФБ)
12-11-2021 09:05 | Мария Маринова

Жаклин Златанова бе сред водещите реализатори за България в мача с Хърватия, но тимът ни започна със загуба участието си в европейските квалификации. Ето какво сподели баскетболистката след срещата:


„Направихме много грешки в защита. Знаехме, че те играят бърз баскетбол и разчитат много на стрелбата от далече. Подготвяхме се много за това, но просто не успяхме да си изпълним задачата. Много неразбирателства, контраатаки, също така цял лагер тренирахме борбата и блокирането, а те пак ни взеха всички борби. Общо взето силните им страни, които знаехме и очаквахме, не можахме да ги спрем. Изцяло наша е грешката. Чисто технически на игрището не успяхме да си изпълним нито една от задачите, които имахме. Когато не си изпълним задачите в защита, за да побеждаваме, трябва да имаме невероятен процент нападение. Отбор-аутсайдер обаче няма как да бие само с нападение.

 

Борислава Христова: Липсваше ми да играя в България

 

Започнахме много добре и с отборна игра. Взимахме резонни шутове и по едно време си загубихме ритъма. Направихме няколко прибързани и необмислени стрелби, при което ни вкараха на контраатаки. Имахме желание нещата да станат по-бързо, увлякохме се по техния ритъм и не ни се получи. Мисля, че тогава се пречупихме. После успяхме да се съвземем, но просто те взеха преднина и не успяхме да я свалим.

 

Христина Иванова: Разликата дойде от малки и глупави грешки

 

Искаме много да вземем поне една победа в тези квалификации. В миналите два кръга на предните квалификации не успяхме да играем вкъщи и сега за първи път сме у дома с публика. Наистина имахме много голямо желание да се представим достойно. Бяхме наясно, че няма да ни е лесно. Надиграха ни."

 

Стефан Михайлов: Не сме боксова круша и не трябва да губим предстоящата година

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Жаклин Златанова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи