Людмил Хаджисотиров: Представихме се достойно в една много силна и непредвидима група


Людмил Хаджисотиров: Представихме се достойно в една много силна и непредвидима група
(сн. НБЛ)
21-11-2021 16:01 | Мария Маринова

Рилски спортист приключи участието си в Европа по-рано тази седмица, след като не успя да прескочи групата си във ФИБА Къп. Българският тим записа две победи и четири загуби в турнира през този сезон, като в последния си мач претърпя поражение като гост на украинския Киев Баскет.

 

Какви са причините за загубата и каква е равносметката за представянето на отбора от Самоков в надпреварата сподели пред BGbasket.com старши треньорът Людмил Хаджисотиров:

 

"Изиграхме доста тежък мач срещу труден, класен и пределно мотивиран противник като Киев. Ръстовото им превъзходство и агресията даде своят резултат. Ние не бяхме, за съжаление, в оптимално състояние и закономерно Киев спечели този двубой.

 

За да бъда обективен, тази година ни донесе две победи срещу този много силен и класен съперник, воден от известен треньор с кариера в Евролигата в лицето на Багатскис. Поради това не мисля, че трябва да сме недоволни. Смятам, че се представихме достойно в една много силна и непредвидима група.

 

Преди началото на турнира някои специалисти и медии не ни даваха шанс дори за победа. Ние успяхме да победим два много класни и високобюджетни отбора, но за съжаление по обективни причини силите не ни стигнаха за повече. Имахме и кадрови/здравословни проблеми, които на такова ниво, където всяко тяло и играч са важни, имаха своето влияние. Въпреки тях смятам, че играхме мъжки и се борехме във всеки мач според силите ни и оставихме добро впечатление.

 

Групата беше доста равностойна и един отбор като Трефъл Сопот, който беше много ръстов и физически, спокойно можеше и да е 6:0 вместо 3:3. Трябва и късмет в такива ситуации. Опитът беше много ценен за нас от тези мачове. Всички много искахме да направим и нещо повече, но на този етап това са реалностите.

 

Направихме си равносметка за играта ни и от какво имаме нужда да променим и подобрим. Надявам се да успеем да надградим над представянето ни до момента и след много концентрирана работа да покажем по-добро лице на Рилски спортист в оставащата част от сезона."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи