Везенков най-резултатен за Олимпиакос при загуба в голямото дерби в Гърция


Везенков най-резултатен за Олимпиакос при загуба в голямото дерби в Гърция
(сн. Facebook)
22-11-2021 21:34 | BGbasket.com

Александър Везенков бе най-резултатен при загубата на Олимпиакос от Панатинайкос със 76:81 в голямото дерби на гръцкото баскетболно първенство. Везенков завърши с 19 точки и 10 борби за 34 минути на терена. Французинът Мустафа Фал се включи със 17 точки и 11 борби за домакините.

 

Поражението бе първо за Олимпиакос, който имаше 6 поредни победи до този 8-и кръг, а гостите постигнаха шести успех и също имат само една загуба на сметката си. Големите съперници играха един срещу друг в местното първенство за първи път след пауза от 1100 дни заради изваждането на Олимпиакос от баскетболния елит след скандалния сблъсък между двата тима през 2019 година.

 

В следващия кръг в гръцкия шампионат на 4 декември Олимпиакос гостува на Лариса, а Панатинайкос посреща отбора на Лаврио.

 

Домакините започнаха по-добре и бързо поведоха с 9 точки, но след първата част Панатинайкос имаше точка аванс - 15:14. Гостите водеха и на почивката с 36:33, но след силна трета четвърт, в която вкараха 26 срещу 12 точки за ПАО Александър Везенков и съотборниците му взеха преднина от 59:48 преди последните 10 минути.

 

Домакините се задържаха напред в резултата до 3 минути преди края - 69:67, но със страхотна стрелба от далечно разстояние Панатинайкос навакса пасива си и успя да измъкне победата в заключителните моменти, възползвайки се от зачестилите пропуски на противника. Баскетболистите на ПАО отбелязаха 33 точки в последната четвърт срещу 17 за домакините.

 

Олимпиакос спечели борбата под коша (41-34), но отстъпи драстично в стрелбата за три точки (4/27 - 10/28).

 

Сърбинът Неманя Недович бе в основата на обрата за Панатинайкос. Той бе най-резултатен за победителите с 24 точки, от които 4 тройки за 20 минути на терена. Янис Папапетру допринесе с 13 точки и 3 борби, а Леонидас Каселакис добави 11 точки и 5 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Александър Везенков, Панатинайкос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи