Константин Костадинов: Съперниците са доста силни, но ще се борим докрай


Константин Костадинов: Съперниците са доста силни, но ще се борим докрай
(сн. БК Балкан, Николай Христов)
23-11-2021 23:06 | Мария Маринова

Националът Константин Костадинов е категоричен, че въпреки силните съперници на България в световните квалификации, тимът ни ще се бори докрай във всеки мач. Баскетболистът пристигна последен на лагера в Ботевград заради ангажиментите с клубния си тим, като днес се появи за кратко в игра по време на контролата с Балкан.

 

„Усети се малко умората, иначе се чувствам перфектно. В добра кондиция съм. С пристигането ми вчера нямах много време да науча комбинациите, но малко по малко ще започна. Атмосферата в отбора е страхотна. Момчетата са много готини“, заяви Костадинов пред BGbasket.com.

 

България започва квалификациите с гостуване на Литва в петък, а в понеделник приема Босна и Херцеговина. „Съперниците са доста силни. Падна ни се лоша група. Двата мача ще са много трудни, но ще се борим докрай. Няма да им се дадем, още преди да са започнали. Много ще е мотивиращо, че ще играем тук в България и в Ботевград. Все пак публиката ще е за нас“, коментира баскетболистът.

 

На Константин Костадинов и Емил Стоилов се възлагат големи надежди след време те да са в основата на мъжкия национален отбор. Тежат ли обаче тези очаквания? „Не, даже доста ми харесва това, но наистина е малко по-трудно.“ А на въпроса готов ли е да ги оправдае, Костадинов бе категоричен: „Да, със сигурност“.

 

През последните години бургазлията бе част от школата на Реал Мадрид, а това лято подписа първи професионален договор в кариерата си с втородивизионния испански Палма.

 

„Усети се тази смяна между стария и новия ми отбор, но малко по-малко започвам да свиквам. С новите ми съотборници започнах да имам доста приятелски отношения и вече е много добре“, споделя състезателят.

 

За момента Палма има само една победа в шампионата, но той е уверен, че тепърва тимът му ще се представя по-добре: „Отборът ни още е с млади момчета, но малко по малко ще започнем да печелим. Още е началото на сезона и не се познаваме. Нов отбор е като играчи, има само трима от миналата година. Постепенно ще се изградим като отбор.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Константин Костадинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи