Треньорът на Литва: Готвим се за битка, ще преследваме победата


Треньорът на Литва: Готвим се за битка, ще преследваме победата
(сн. ltu.basketball)
24-11-2021 16:13 | BGbasket.com

Мачът срещу България от световните квалификации по баскетбол ще е дебютен за новия треньор на Литва Казис Максвитис. Срещата е в петък от 19.30 часа в Клайпеда.

 

„Първият мач винаги е специален. Можеш да тренираш колкото искаш, но само в мач може да се види нивото на подготовката на отбора“, заяви Максвитис на пресконференцията преди двубоя.

 

„Очакването за подобни срещи носи допълнителна интрига. Не всички играчи се справят добре с напрежението, но повечето пъти, когато чуеш първия сигнал, всичко се забравя и напрежението отпада“, добави селекционерът на Литва.

 

„Опитваме се да подготвим отбора за различни ситуации, които могат да се получат по време на мач, да съставим план и да знаем как да го изпълним“, коментира още Казис Максвитис.

 

„Затруднени сме от краткото време за подготовка, но опитваме да оптимизираме процеса. Готвим се за битка и ще преследваме победата“, обеща Максвитис.

 

44-годишният специалист е водил различни национални селекции при подрастващи в Литва, а в момента е треньор и на руския Парма Перм.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Литва, Казис Максвитис
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи