Националите заминаха за Литва без трима


Националите заминаха за Литва без трима
(сн. Николай Христов)
25-11-2021 09:01 | BGbasket.com

Рано тази сутрин мъжкият ни национален отбор тръгна за Литва, където утре започва участието си в квалификациите за световното първенство през 2023 г. в Япония, Филипините и Индонезия.

 

„Лъвовете“ играят срещу силния балтийски отбор в петък в Клайпеда, в 19:30 часа.

 

С отбора не заминаха трима от баскетболистите, които тренираха през последните дни в Ботевград. Извън групата са Константин Костадинов и Цветомир Чернокожев, като двамата обаче остават в лагера на тима ни и ще бъдат на разположение за тренировките и мача срещу Босна и Херцеговина, обявиха от БФБ. У нас остана и младият Константин Тошков, който не взе участие и в контролата срещу Балкан във вторник.

 

Ето и на кои баскетболисти ще разчита Росен Барчовски за мача срещу Литва: Чавдар Костов, Венцислав Петков, Димитър Димитров, Станимир Маринов, Александър Янев, Васил Бачев, Павлин Иванов, Алекс Симеонов, Деян Карамфилов, Йордан Минчев, Андрей Иванов, Емил Стоилов.

 

След мача в Литва националите се завръщат у нас, където ще продължат подготовката си за втория двубой от квалификациите в този прозорец – срещу Босна и Херцеговина. Срещата е на 29 ноември в „Арена Ботевград“. Цените на билетите ще 5 лв. и те могат да бъдат закупени от касите на залата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи