Изненади и драматични мачове в първия ден от световните квалификации


26-11-2021 13:42 | BGbasket.com

Квалификациите за световното първенство през 2023 г. в зона Европа започнаха с изключително оспорвани и интересни мачове.

 

Великобритания поднесе голямата изненада в първия ден, след като надви Гърция на свой терен със 78:69. Победата бе първа за британците срещу този съперник в последните 37 години, като те наваксаха пасив от 15 точки в хода на мача.

 

Теди Оукриафор бе най-резултатен за успеха с 19 точки. За гостите, които бяха без звездите си от Евролигата, с толкова е и Димитрис Аграванис, овладял и 8 борби.

 

Естония също записа паметна победа на старта на квалификациите, след като срази Германия като гост с 69:66.

 

По 15 точки за победителите вкараха Каспар Трейер и Кристиан Куламяе. За домакините над всички с 21 точки и 8 борби бе Кристиан Зенгфелдер.

 

 

Кулминацията на вечерта обаче определено бе в Белград, където Сърбия се наложи над Латвия със 101:100. Двата тима си смениха водачеството общо 14 пъти в хода на мача, като 2 секунди преди края резултатът бе равен. Тогава обаче Марко Ягудич Куриджа бе фаулиран, като вкара първия и изпусна втория наказателен удар, с което донесе победата на своя тим.

 

Милош Теодосич отбеляза 21 точки за сърбите, докато за латвийците с 33 е Рихардс Луомажс.

 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО 2023, МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи