Трудно начало за България, не намери верния път в Литва


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

26-11-2021 21:14 | BGbasket.com

Българският национален отбор не успя да се противопостави на Литва като гост в първия си мач от новия цикъл световни квалификации, за шампионата през 2023. Нашият тим бе гост на фаворита в група F.


Литва се наложи с 89:69 в Клайпеда.


В понеделник България приема в Ботевград тима на Босна и Херцеговина.


Отборът ни поведе от първата атака и играеше раздвижено и бързо в началните минути. Щабът ротира състава в първата четвърт, а още в средата ѝ за първи път с екипа на мъжкия национален тим се появи Емил Стоилов. България обаче рано започна да трупа лични нарушения, а с хода на двубоя домакините влязоха в ритъм и в стрелбата си от разстояние.


Някъде там Литва поведе за първи път в двубоя, благодарение на тройките си, и след серия от 18-0 се откъсна напред.


Само в първия период с по две лични нарушения вече бяха Митко Димитров и Андрей Иванов. Десетте минути завършиха 22:11 в полза на домакините, но четирите тройки наклониха везните.


Безответната серия на Литва продължи и във втората четвърт, до 25-0 като нашите национали спряха движението на топката и тя почти не влизаше в подкошието. На обратния полюс литовците продължаваха да нижат тройки.


След дълги минути без кош, най-после с две тройки нашите баскетболисти прекършиха лошия късмет. Веднага след това обаче третите си фаулове направиха Димитров и Иванов, а съдийството почна сериозно да влияе вече върху играта на българския тим.


Павлин Иванов собственоръчно остави в мача България в тази втора част, в която наниза 17 точки - 5 тройки - и така държеше близо нашите до съперника. Почивката дойде при 42:31, но за България остана много размисъл за минутите от паузата.


Литва продължи да вкарва двойно повече точки от нашите, като след подновяването на играта домакините бяха взели мерки за справяне с Павлин Иванов. Постепенно разликата отново скачаше и след средата на периода вече мина 20 точки.


Литовците вече тотално контролираха мача и в последната четвърт водеха комфортно, без да хвърлят твърде много усилия.


България продължи да прави опити да намали поне малко изоставането, заради значението и на точковата разлика в групата, но продължаваше да изпитва трудности да стига до добри ситуации за атака. Тимът ни залагаше на индивидуални изпълнения, но това не бе достатъчно за скъсяване на дистанцията.


Павлин Иванов вкара 20 точки, 17 от тях във втората част. Венци Петков добави 9, а в дебюта си Емил Стоилов отчете 6 точки.


С 20 точки и 9 борби завърши за Литва Освалдас Олисевичус.

 

Сериозна бе разликата както в борбата под коша, така и при асистенциите - 29 срещу 13.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛИТВА - БЪЛГАРИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО 2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО 2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА F, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО 2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА F, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО 2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи