Емил Стоилов: Чувството да дебютираш за националния отбор е невероятно


Емил Стоилов: Чувството да дебютираш за националния отбор е невероятно
(сн. FIBA.basketball)
27-11-2021 17:28 | Мария Маринова

19-годишният Емил Стоилов направи официален дебют за мъжкия национален отбор на България. Той игра 17 минути при загубата на тима ни от Литва в Клайпеда на старта на световните квалификации.

 

„Чувството да дебютираш за националния отбор е невероятно. За жалост, не успяхме да победим, но мисля, че в следващия мач ще успеем да покажем това, което сме работили, на което сме способни и ще зарадваме публиката с победа“, заяви Стоилов при завръщането на отбора ни в България.

 

Той обясни и причините за загубата: „Според мен не бяхме подготвени. Започнахме добре в първите 5-10 минути, но може би това дойде от тяхно подценяване. След това те стегнаха защитата, оттам ние спряхме да вкарваме, а от тяхната добра защита дойде и доброто им нападение. Вкараха ни 3-4 тройки и след това се откъснаха с много голяма разлика, след което изоставахме целия мач.“

 

Стоилов се надява, че загубата от Литва няма да повлияе на отбора и тимът ще спечели следващия си мач. „Срещу Босна със сигурност излизаме мотивирани да покажем, че това, което стана в Литва, е случайност и не би трябвало да се повтори. Вече имаме скаутинг, защото вчера играха с Чехия. Най-вероятно ще работим повече тактически неща. Смятам, че ще наблегнем повече и на защитата“, обясни баскетболистът.

 

България приема Босна и Херцеговина на 29 ноември в „Арена Ботевград“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Емил Стоилов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи