Обсъждат играчите, треньорите и съдиите да имат представители в УС


Обсъждат играчите, треньорите и съдиите да имат представители в УС
04-12-2021 12:17 | Мария Маринова

Играчите, треньорите и съдиите да имат представители в Управителния съвет на Българската федерация баскетбол - такава идея се обсъжда в момента, разкри пред BGbasket.com президентът Георги Глушков.

 

Преди няколко дни в Правец той проведе среща с капитаните на отборите в Националната баскетболна лига, на която това бе една от обсъжданите теми.

 

„Играчите вече си имат представители. Трябва да си изберат човек, който да има право да участва в заседанията на Управителния съвет. Още не са създали Асоциация. Тази дума е трудна, защото са малко. Аз лично обаче не се интересувам от формата на сдружението, което ще направят те. Важното е да има избран един от тях, да има протокол за това и да участва“, обясни Глушков.

 

За момента все още не е уточнено кой ще представлява състезателите. „Не знам дали трябва да бъде действащ играч или спрял. Казах им да си помислят и да изберат един човек, който да ги представлява. Това трябва да го обсъдим“, каза още президентът на БФБ.

 

Той обясни и каква функция ще имат играчите в Управителния съвет след излъчването на свой представител. „На този етап имат право да присъстват със съвещателен глас. Ако променим устава, което вероятно ще стане, ще могат да влязат треньори и съдии заедно с тях. Двете комисии са независими, те избират председателите си. Затова оставихме на втори етап промяната на устава, за да могат да влязат като редовни членове“, завърши Глушков.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: БФБ
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи