Алекс Симеонов: Трябва да се играе още по-физически в първенството


Алекс Симеонов: Трябва да се играе още по-физически в първенството
(сн. НБЛ)
04-12-2021 21:21 | Макс спорт 2

Баскетболистът на Рилски спортист Алекс Симеонов бе сред водещите реализатори за отбора си при победата срещу Балкан в Самоков. Ето какво заяви той след срещата:

 

„Чувствам се добре. Щом побеждаваме, това ме прави още по-щастлив. Играта ни спори, имаме победи, така че за момента от гледна точка на представяне това е позитивно. Изключвам ФИБА Къп, където не можахме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел. Това обаче вече е минало и гледаме напред.

 

Моето мнение е, че трябва да се играе още по-физически, защото на световните квалификации и във ФИБА Къп се видя как отборите играят по този начин. Позволява се тази игра и се толерира. Говорим физически баскетболно, а не с фаулове. Ако това нещо бъде подтиквано и в нашето първенство, ще има само позитиви за нас като клубове и за българския баскетбол. Видяхте как идва един отбор на Босна, който е много здрав ,и ни надиграва с това. Днес съдиите позволиха един такъв физически сблъсък и смятам, че по този начин ние, Балкан и всеки един отбор ще израства и върви напред.

 

Ние сме свикнали на такъв сгъстен цикъл, но във всяка една държава да играеш по два мача на седмица е нещо нормално. Смятам, че това ще е плюс за всички. Затова има предсезонна подготовка и пауза.

 

Людмил Хаджисотиров не ни е казал нищо специално на почивката. Показа ни грешките, които бяхме направили от чисто тактическа гледна точка и в защита. Опитахме се да ги поправим. Смятам, че контролирахме мача почти през цялото време, с изключение на един малък период. Много баскетболни специалисти казват, че третата част е най-важна. Ние там си свършихме работата и смятам, че издържахме на техните напъни да ни обърнат."

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Алекс Симеонов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи