Йордан Янков: Черно море не е отбор за подценяване


Йордан Янков: Черно море не е отбор за подценяване
(сн. НБЛ)
06-12-2021 21:48 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков бе доволен от победата срещу Черно море Тича, а ето какво заяви той след срещата:

 

„Определено стреляхме много голям процент от тройката. Това ни помогна в ситуациите, в които Черно море се доближаваше много близо до нас в резултата, да качим пак разликата. Васко Бачев вкара много трудни тройки, Ники Николов също. Общо взето в този мач излизаме с доста висок процент. Черно море обаче не е отбор за подценяване и въпреки че играят с млад състав, треньорското ръководство се е справило добре с това да мотивира играчите да дават всичко от себе си.

 

Поради контузените състезатели, които не можехме да ползвахме в началото на сезона, сега ще им трябва период да се адаптират. Робертс Фрейманис наистина е опитен, но ще му трябва време и на него.

 

Винаги във всеки един отбор е важно да има конкуренция, защото чрез нея се напредва. Включването на Адриян беше много добро, но очаквам вече от тях да играят като по опитни състезатели, да организират отбора и да не правят толкова много грешки, като мисля, че това става.

 

Наблягаме на стрелбата. Отделяме все повече време. В началото на сезона наблягахме на тактика, защото аз съм треньор, който изисква такива в защита и в нападение, като за това трябва повече време. Преди и след тренировка имаме часове, в които всеки може да идва сам и да стреля индивидуално и наистина някои от тях се вслушват в моите съвети, което наистина е ключът към по-високия процент.


Не си спомням кога за последно нашият отбор си е тръгвал с победа от Ямбол. Мачът ще е изключително труден. Трябва да сме мотивирани, но трябва да сме фокусирани и да се следват указанията, които направим като план за мача. Просто трябва да отидем там и да се възползваме от недостатъците им.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи