Тодор Тодоров: Трябваше да контролираме мача в по-ранен етап


Тодор Тодоров: Трябваше да контролираме мача в по-ранен етап
(сн. НБЛ)
20-12-2021 22:00 | Макс спорт 2

Спартак пропиля преднина от 16 точки и загуби гостуването си на Ямбол, а ето как коментира мача старши треньорът на тима от Плевен Тодор Тодоров:

 

„Бяхме подготвени за това, че независимо как ще тръгне мачът, някои мини ситуации ще го решат. Така се получи и накрая. Ние трябваше да контролираме мача в по-ранен етап и да не допускаме това нещо. Въпреки че тяхната зона през първото полувреме малко ни пообърка, ние бяхме подготвени, че ще се стигне до нещо такова. През второто полувреме трябваше да контролираме по-добре мача, да вкараме енергията, която искаме.

 

За цялото второ полувреме имаме само 7 точки на бърза атака, което не е добре като показател, особено в тази зала. Трябваше да го подобрим. Трудно се говори. Предния мач бяхме на другата емоция, но след три дни имаме двубой (б.р. срещу Академик Пловдив), който също е доста важен с оглед на това какви амбиции имаме и дали искаме да докажем, че има някаква промяна. Надявам се да сме готови за него.

 

Имахме ситуации с овладени борби, които не успяхме да вкараме, заради което е лош процентът. Ямбол също има 6 точки на втори шанс. Лошото е, че една от тях донесе победата им.

 

Типично в стила на Ямбол – без значение с колко точки падат, няколко тройки и бързи атаки ги връщат в мач, дават им импулс за играта им в защита. Ние цяла седмица акцентирахме на това. Опитвахме се и знаехме, че така ще се получи, но не успяхме да спрем точно този импулс, който им дават едни такива тройки. В тяхната зала, особено сега с публиката, им носи доста импулс в играта.

 

Може би в следващите 1-2 дни ще се разбере повече за състоянието на Мартин. Естествено, че такъв играч липсва, но ние сме отбор, който трябва да вкарва енергия. Предния път постигнахме това, което искаме. Сега не се получи. Без значение дали Мартин е на терена, единствената ни задача е да покаже манталитет на отбор, който иска да играе в защита и да се бори за всяка топка.

 

Мисля, че отборът на Академик е добре балансиран. Интересен тим са, с доста качества и много неща им носят позитиви. За мен е важно как моят отбор ще играе, а не този на Академик. Имаме момчета, които са добри баскетболисти и трябва да свикнат с това да показваме нужната агресия и да не разчитаме само на доброто нападение. В даден момент мачовете трябва да се решават със защита.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Тодор Тодоров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи