Близо 100 млади баскетболисти участваха в турнир преди Коледа


Близо 100 млади баскетболисти участваха в турнир преди Коледа
(сн. БФБ)
24-12-2021 09:06 | basketball.bg

Завършилият в София YDF Турнир на регионите осигури баскетболни емоции точно преди Коледа за близо 100 млади баскетболисти, родени през 2007 г. и след това от цялата страна.

Отборите Добруджа/Мизия, Загоре/Родопи, София Област и София град и в двата пола показаха умения, хъс и любов към баскетбола. Страст, приятелства, споделени моменти, научени уроци – с тези подаръци организаторите искаха да зарадват момчетата и момичетата, дошли да защитават честта на областта си в зала „Триадица“.

Участниците получиха и медали за спомен, връчени им от президента на федерацията Георги Глушков, членът на УС Иван Ценов и главния методист към БФБаскетбол Петър Клечков.

Надпреварата бе отлично поле за обучение не само на играчи, но и на млади кандидат-съдии, мнозина от които още ученици. От Съдийската комисия дадоха шанс на група от 10-ина младежи да ръководят оспорвани двубои и да трупат опит. Знания и напътствия край терена им даваха по-опитни техни колеги, начело с Националния съдийски инструктор Орлин Николов, Татяна Вълчева, Николай Цинцарски, Иван Илиев, Веселина Иванова.

Турнирът бе част от програмата за развитие на ФИБА (YDF), в която Българската федерация по баскетбол участва заедно с колегите си от Турция, Румъния, Северна Македония и Косово. По този проект през 2022 г. са предвидени и пет международни турнира за 14-годишни – по един във всяка страна участник.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи