Александър Груев: Загубихме в микро ситуации


Александър Груев: Загубихме в микро ситуации
(сн. НБЛ)
29-12-2021 21:09 | Макс спорт 2

Александър Груев, който днес бе на позицията на старши треньор в Академик Пловдив, коментира загубата на тима от Черноморец като домакин:

 

„Загубихме в микро ситуации – по малко във всичко. Накрая не успяхме да наваксаме. Мое беше решението да направим нарушение в последната атака и да имаме контрол в края. Вярвам, че ако продължим да се борим така, през месец май ще бъдем много по-добри, както бяхме миналия май.

 

Ние и Черно море сме единствените отбори в България, които разчитат на български гардове, затова имаме и повече грешки. Всички казват, че националният отбор няма гардове, но в същото време никой не дава шанс на тези гардове. Да, някой трябва да им даде шанс и да изтърпи грешките им, но след това те ще помогнат на националния отбор.

 

За мен годината беше много динамична и интересна. Смятам, че и за отборът беше успешна – имаме историческо постижение през нея. Единственото, което пожелавам, е здраве за всички около мен и всички в баскетбола. Весело посрещане на новата година на всички!“

 

Мнението си за двубоя сподели и състезателят Васил Бачев: „Получи се здрав мач, но за съжаление не успяхме да се поздравим с успеха. Те спечелиха борбите. Няколко грешки в нападение може би ни лишиха от победата. Имаме тенденция да правим грешки, което ще е хубаво да се подобри, но това ни е и десети мач за декември и може би и умората си каза думата. Не се оправдаваме, загубихме си сами мача. Пожелавам на всички да сме здрави и без контузии, а другото ще си дойде само.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Груев, Академик Пловдив, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи