Елена Петрова: Хубаво е, че първенството го има, респект към всички, които продължават да работят


Елена Петрова: Хубаво е, че първенството го има, респект към всички, които продължават да работят
31-12-2021 16:03 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на женския Академик Пловдив Елена Петрова:

 

- Каква година изпращате?

От гледна точка на класиране не изпращаме много успешна година. Всичко зависи от усилията на треньора и отбора – важното е да има добра спойка между тях и желание за развитие. Участието в женското първенство е ценно за момичетата, защото не много от тях попадат в националните отбори и играта на това ниво помага за развитието им и трупането на опит. Рано или късно, когато човек се труди, има резултат.

 

Как виждате първенството до момента?

Хубаво е женското първенство да го има, защото женският баскетбол се намира трудно на картата. Хубаво е, че има клубове, които не се отказват и развиват играчи. Баскетболът е зрелищен спорт и се гледа отвсякъде, а това е удоволствие за зрителите. Това, което не ми харесва, е че все повече млади състезатели търсят развитие в чужбина. А броят подрастващи намалява, особено покрай пандемията – нямаме достъп до децата в училище, реалните часове по физическо възпитание намаляват. Респект за клубовете, които се опитват да направят нещо. Федерацията също подава ръка на клубовете с подкрепата за развитие и инициативите, които организира.

 

Какво пожелавате за новата година?

Пожелавам на всички да вярват, че нещата се случват, здрава и успешна година!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Петрова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи