Янко Янков: Клубът изпраща успешна година, постижение е завръщането в НБЛ


Янко Янков: Клубът изпраща успешна година, постижение е завръщането в НБЛ
01-01-2022 10:50 | Иван Вълчанов

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Шумен Янко Янков:

 

- Каква година изпращате?

- Определено една много успешна година за клуба. Постигнахме много добри класирания при подрастващите и станахме пети във вашата класация. Това е едно много добро постижение за град с мащабите на нашия и децата, с които разполагаме. Една добра стъпка напред е и влизането на отбор в НБЛ. Мисля, че 2021, въпреки всички затруднения, беше доста успешна за клуба.

 

- Как виждате първенството до момента?

- В първенството има доста силни отбори с качествени селекции. В нашия отбор нямаме много големи амбиции – за нас е постижение, че се завръщаме на най-високото ниво на българския баскетбол. Разбира се, целим да подобряваме играта си и да се представяме по-силно. Надявам се през 2022 да показваме по-добри резултати. Определено водещите традиционни 4-5 отбора са фаворити за разпределението на медалите. Отборът на Спартак тази година направи силна селекция и включвам и него в тази група. Останалите отбори се опитваме да запазим баскетбола, да запалим повече хора, да задържим представителните отбори в НБЛ, защото те са много важни за привличането на младите състезатели и тяхното развитие.

 

- Какво пожелавате за новата година?

- С оглед на ситуацията най-важното, което пожелавам на състезатели и колеги е да бъдем здрави, да няма контузии и да работим нормално. Също така пожелавам публиката да се завърне в залите без рестрикции. Спортът се играе заради публиката, а качеството на отборите предполага интересни срещи през остатъка от сезона и ще е хубаво възможно най-много зрители да им се насладят.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Янко Янков, Шумен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи