Балкан удържа Спартак в Плевен


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. БК Балкан)

05-01-2022 20:24 | BGbasket.com

Балкан записа осма победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига и четвърта поредна. Тимът спечели гостуването си на Спартак Плевен, побеждавайки го с 83:71 тази вечер в зала "Балканстрой". „Зелените“ натрупаха солидна преднина още през първата четвърт и успяха да удържат водачеството си до последно.

 

След тази среща те са с баланс 8-3, като им предстои дерби с Берое у дома. Спартак е с 5-6 и ще има визита на Черно море Тича.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

В тази среща отборът от Ботевград бе без двама от чужденците си – Калил Дюкс и Трейвин Тибодо заради настинка, а Небойша Видич направи изненада в стартовата си петица, включвайки в нея Денислав Вутев, който не пускаше в игра в предните мачове.

 

Гостите започнаха срещата със серия от 13:2, което принуди Тодор Тодоров да вземе прекъсване само след няколко минути игра. Едно от най-силните оръжия на тима му – стрелбата от тройката, обаче така и не вървеше, докато „зелените“ играеха много стабилно в подкошието и след първата четвърт бяха напред с 23:11.

 

Балкан дръпна с 34:15 в началото на втория период. След това обаче Спартак отвърна с 11 поредни точки и заличи голяма част от пасива си, но на почивката преднината на съперника му отново бе двуцифрена – 41:30.

 

След паузата играта бе сравнително равностойна, като баскетболистите на Небойша Видич поддържаха аванс от 10-15 точки и преди последната част водеха с 63:50.

 

Домакините обаче не се отказаха в опитите си да обърнат развоя на мача и две минути и половина преди края намалиха пасива си едва на 6 точки – 67:73, но Балкан отново увеличи разликата и спечели.

 

Най-резултатни за победителите с по 19 точки бяха Димитър Димитров (8 борби) и Станимир Маринов (5 тройки). Дерик Маркс реализира 18 точки, а дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби записа Дивон Уошингтън.

 

За Спартак Димитър Маринчешки се отчете с 15 точки и 9 борби. Божидар Аврамов отбеляза 12 точки, а 11 и 7 борби има Максим Корниенко.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи