Небойша Видич: Една от причините за драматичния развой в края е добрата игра на Спартак


Небойша Видич: Една от причините за драматичния развой в края е добрата игра на Спартак
(сн. БК Балкан)
06-01-2022 10:50 | nbl.basketball.bg

Балкан спечели гостуването си на Спартак Плевен, но въпреки че имаше преднина от 19 точки в хода на мача, в края допусна от нея да останат едва 6. Ето как обясни това старши треньорът на "зелените" Небойша Видич:

 

"Една от причините да се стигне до този драматичен развой в края на мача е добрата игра на Спартак. Този отбор разполага с качество, особено при стрелбата от далечна дистанция. Не успяхме да контролираме мача, заради някои изпуснати лесни коша под протовниковия кош, както и заради някои нетърпеливи отигравания при ситуациите един на един. Не трябва да ви изненадва това, че играем добре в защита, защото го правим от началото на сезона. Спартак е отбор, който може да създаде много опасности, ако не контролираш нещата срещу него, особено от далечна дистанция."

Гардът на Балкан Станимир Маринов, който изигра силен мач, допълни: "Първо, искам да поздравя отбора на Спартак. Тази година са направили наистина много добра селекция, много добре построен отбор. Може би им трябва още малко време, защото започват да играят все по-добре. Днес като че ли бяхме една идея по-агресивни в защита, успяхме да си вземем борбата. Те са силни в това отношение - в борбата в нападение. От началото като че ли дръпнахме с повече бързи атаки. Това, че Трейвин и Калил не играха в този мач ни мотивира още повече, но това важи за всеки един отбор. Така се сплотява тима и се дава възможност на другите да играят с по-голямо самочувствие. Още сме далече от нивото, което треньорът иска и ние също. Надявам се да подобряваме играта си."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи