Черноморец се подсили с хърватско крило


Черноморец се подсили с хърватско крило
(сн. НБЛ)
06-01-2022 14:00 | nbl.basketball.bg

Селекцията в Черноморец продължава. „Акулите“ очакват към тима да се присъедини 206-сантиметровото хърватско крило Влатко Гранич.

Роденият през 1994 г. баскетболист идва в Бургас от Кожув Гевгелия (Северна Македония). В западната ни съседка той има 12 мача, в които записва средно 11 точки и 5 борби. Преди това професионалната му кариера преминава в отбори от Италия, Великобритания, Чехия и Хърватия.


“Работата по селекцията продължава. Не можем да си позволяваме да имаме проблеми като при вчерашния мач при отсъстващи и болни играчи - едва да събираме група от 9 състезатели", коментира президентът на Черноморец Васил Стоянов.

 

"Вчера, преди отборът да тръгне за Шумен, всички бяха тествани за COVID-19, каквито са разпоредбите на лигата. Всички резултати са негативни. Днес отново тествахме играчите, които вечерта имаха неразположение – отново всички резултати са негативни. Надявам се всички да оздравеят бързо, за да са на линия за важния мач с Левски на 8 януари. Разчитаме и на новото момче да се впише бързо в отбора“, добави той.


Снощи Черноморец записа девета победа в НБЛ, макар и трудно 77:68, над новака Шумен. След мача старши треньорът на „акулите“ Васил Евтимов обяви, че двама от водещите играчи в срещата – Ивайло Тонев и Тихомир Желев, са били с температура на терена.

 

Благодарен съм на момчетата, че стиснаха зъби и играха в двубоя. Тестовете показват, че не са заразени с COVID-19, просто сезонът е такъв. Момчетата обаче се показаха професионалисти. Дано бързо се оправят, защото ако и те отпаднат от състава за събота, ще е много трудно за нас“, допълни Стоянов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи