Росен Барчовски: Нивото на НБЛ трябва да се вдигне, сега е под средното


Росен Барчовски: Нивото на НБЛ трябва да се вдигне, сега е под средното
(сн: БФБ)
06-01-2022 19:21 | Макс спорт 2

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски говори пред Макс Спорт 2 за предстоящите квалификации и нивото на първенството у нас.

 

На 11 януари Барчовски ще бъде избран за председател на Треньорската комисия, като призна, че е бил готов да се откаже от кандидатурата си, ако е имало и друга такава. Той вече е готов с предложения за състав на комисията и за нейната работа.


"НБЛ е най-високото стъпало. Тук има можещи и неможещи, а не толкова млади и стари. Винаги е добре, когато има млади треньори. Има треньори, които ме търсят за съвет, но не се меся."


Барчовски определи изминалата година, в която класира България на Евробаскет и отново стана дядо, като добра.


"Доста колебливи игри имат националите в последно време, но това си зависи от тях. Ако искаме да направим нещо на квалификациите, голяма част от тези играчи трябва да играят на доста по-високо ниво," добави Барчовски.


Той призна, че възлага надежди не само Дейвид Кравиш, но и Дий Бост да пристигнат за февруарския прозорец. "Много разчитам на попълнения от Истанбул," заяви Барчовски. "Убеден съм, че Кравиш ще бъде тук, но се надявам да пристигне заедно с Бост. Ще преценяваме тогава кого ще използваме."


"Мачовете са оспорвани, има интрига, но нивото не е такова, каквото на мен ми се иска," каза Барчовски за качеството на НБЛ. "Не е достатъчно, трябва да се вдигне нивото на НБЛ, защото е под средното."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи