Академик се спаси в края срещу Шумен


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

09-01-2022 19:51 | BGbasket.com

Академик Пловдив се измъкна в последната атака от загуба у дома срещу Шумен и се наложи с 83:78.

 

Гостите изиграха силен мач, въпреки че бяха вече без двама гарда по-малко, след раздялата с Евгени Василев и Никола Костич. Академик игра без Васил Бачев, Тони Гуджино и Марио Боянов.


След относително равностойно начало на двубоя, в края на първата част Академик вдигна оборотите и вдигна разликата до 14 точки след хубава серия в своя полза.


Пловдивчани водеха уверено и на старта на втория период, преди да допуснат срив в играта си. Шумен положи доста усилия, заигра по-агресивно и раздвижено и това даде резултат. Гостите заличиха изоставането си и след серия от 12-0 изравниха до 25-25.


Академик отговори със 7 безответни точки, а след това запази преднина до почивката, която дойде при 40:32.


След подновяването на играта разликата скочи и до 10, преди нова серия от 13-0 на Шумен за първи път даде аванс на гостите.


Оттам нещата тръгнаха кош за кош, без нито един от двата отбора да може да се откъсне. Шумен стигна до аванс от 2 атаки, но въпреки това не намери начин да успокои достатъчно нещата.


Въпреки че в последната част Шумен да бе по-дълго напред в резултата, Академик изравняваше непрекъснато. Пловдивчани не само изравниха до 78:78, но след това направиха успешна защита.


В последната си атака Академик хвана няколко борби в нападение, а Фрейманис най-после допринесе за отбора с решителни две точки. В едно заключително бързо нападение Александър Милов опита да спечели мача за Шумен, но не успя да реализира от тройката. Адриян Секулов оформи крайното 83:78.


Секулов и Фрейманис с по 18 точки бяха най-резултатни като латвиецът взе и 11 борби.


Деян Белич вкара 24 с 15 борби за Шумен, 18 добави Милов.

 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи