Зов за подкрепа: Славия се обърна за помощ да съхрани баскетболния клуб


Зов за подкрепа: Славия се обърна за помощ да съхрани баскетболния клуб
(сн: BGbasket.com, архив)
16-01-2022 17:00 | BGbasket.com

Огромната загуба на Славия и баскетбола у нас, след като си отиде президента на клуба Васил Йотов, е съпътствана и финансова криза в тима. Затова дружеството Славия отправи призив за помощ към общността.

 

"Слависти и приятели, неусетно изминаха девет дни откакто загубихме Васко Йотов, останал завинаги един от най-преданите хора на каузата на „бялото” дружество. Той не жалеше сили и средства, за да помогне през годините на националния клуб на слависта, вестник „Славия” и разбира се, като президент на баскетболния клуб. Чувстваше това като свой дълг.

 

Във всички тези инициативи заедно с него имаше хора, които също работеха безкористно през годините. Така е и днес. Но уви, някои неща във финансов план не търпят отлагане, защото времето следва своите закони. На преден план сега е да съхраним баскетболния си клуб, дал на България медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства. Убедени сме, че семейството на Васко няма да остави неговото дело и ще го продължи, но е редно и ние редовите фенове на „белите” да дадем своя принос.

 

И тук не става въпрос за заплати или премии, а за оцеляването на клуба. Съдийските такси, наемът на зала „Триадица” за официалните срещи, хорорарите на длъжностните лица и охраната, само за един мач струват немалка сума. Женският ни отбор е носител на бронзовите медали в последните три сезона.

 

Заради паметта на Васко, заради традициите, все пак това е тимът рекордьор на страната по брой титли и отличия, и двукратен шампион на Европа, трябва да помогнем! А и нали „бялата” спортна идея носи в себе си духовна и интелигентна сила. Славизмът като философия също изповядва именно това. Нека бъдем отново на висотата на достойнството и в трудните моменти!

 

Национален клуб на слависта

 

Екип на вестник „Славия”

 

Банкова сметка на Спортен Клуб Баскетбол „Славия”

УниКредит Булбанк

IBAN на получателя:   BG48UNCR70001521189678

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи