Павел Маринов: Благодарен съм за шанса, винаги може да научиш повече


Павел Маринов: Благодарен съм за шанса, винаги може да научиш повече
(сн. bahiasanagustin.es)
25-01-2022 19:13 | БТА

Павел Маринов, който вече дебютира за новия си тим в Испания - Палма, където е съотборник с Константин Костадинов, заяви, че е много благодарен за възможността, която има.

 

"Чувствам се много добре. Винаги е удоволствие да мога да играя баскетбол. Лигата е различна от тези, в които съм играл до момента. Последният ми официален мач беше преди около месец, така че се наслаждавах. Вече очаквам с нетърпение следващата среща", коментира Маринов пред клубния сайт след дебюта си и добави: "Баскетболът тук е много динамичен, изисква много тичане, включително на тренировките. Мисля, че лигата е смес от ветерани и млади играчи."

 

33-годишният баскетболист е най-възрастният в състава на Палма и е категоричен, че знае каква ще е ролята му в тима.

"Бих искал да предам на съотборниците си от моята отдаденост, страст и любовта ми към баскетбола, както и опита ми. По-скоро да го покажа, отколкото да говоря. Те са добри играчи, с много потенциал и освен това са добри момчета. Позитивни са, независимо от резултатите и се надяваме на положителни резултати в следващите мачове. Все още предстои голяма част от сезона, много мачове, въпреки че задачата ни няма да е лесна", заяви Маринов.

 

"Уверен съм, че ще постигнем добри резултати, просто е въпрос на работа и вяра. Няма значение колко опит имаш, винаги можеш да научиш повече", сподели баскетболистът.

 

По повод другия българин в състава - Константин Костадинов, Павел Маринов коментира: "Той е момче, което дава много енергия и притежава харизма. Надявам се, че ще мога да му помогна и да му покажа как да използва тази енергия по правилния начин. Ако успее, няма да има граници."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павел Маринов, Палма, Испания
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи