Стартира инициатива за създаване на Музей на баскетбола в България в Бараково


Стартира инициатива за създаване на Музей на баскетбола в България в Бараково
(сн: basketball.bg)
26-01-2022 14:09 | basketball.bg | BGbasket.com

Баскетболният деятел Методи Панайотов стартира нова инициатива за създаване на Музей на баскетбола в България в Бараково.

Панайотов е популярен в света на баскетбола у нас с работата си по създаването на Музей в памет на Веселин Темков и книга за изтъкнатия треньор.

„Идеята ми е от години. Помещение има. Искам да се обърна към всеки, който е оставил следа в българския баскетбол да дари нещо – кецове, топка, потник, нещо, което е скъп спомен от играта и то да бъде изложено. Имам много контакти и вече съм говорил с много хора и легенди, но искам да призова всички да се свържат с мен и да се включат в идеята. Мисля, че е крайно време баскетболът в България да има музей“, обясни идеята си Панайотов.

Методи Панайотов е познат като човек с голямо сърце, който вече събира в бивш склад паметта за железопътното дело и отвори прочутата Книжно-мукавена фабрика на Иван Балабанов. Той е преподавател в Националната художествена академия, но преди всичко човек, посветил се на каузата да върне забравеното минало.

Всички, които желаят да подкрепят проекта, могат да се свържат с г-н Методи Панайотов на тел.: +359 87 828 0560.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи