Даниел Клечков: Тези момчета просто трябва да осъзнаят, че трябва да започнат да се борят


Даниел Клечков: Тези момчета просто трябва да осъзнаят, че трябва да започнат да се борят
(сн. НБЛ)
17-02-2022 23:01 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков сподели мнението си след загубата от Спартак Плевен във Варна:

"Статистиката показва, че са ни взели 18 борби в нападение, имат 14 точки от втори шанс и 17 от бърза атака. Там е най-голямата разлика. Ние, като не можем да си вземем борбата, ни липсват тези лесни точки на бърза атака. Отделно, като ти вземат борбата и ти вкарат от втори шанс, е много трудно така да се играе баскетбол. Това продължава, това е всеки мач. Мисля, че това ни е най-слабото нещо - борбата под коша, и тези момчета просто трябва да осъзнаят, че просто трябва да започнат да се борят, а не да се надскачат, особено срещу по-опитни състезатели.

 

За пореден път слаба трета част, не мога вече да си го обясня на какво се дължи. Не знам, ще мислим нещо да променяме. Да, тръгна добре третата част, но отново я губим с 12 точки. Във всички други части сме абсолютно равностойни на Спартак, които са доста по-опитен отбор от нас. Аз поздравявам Плевен, но поздравявам и нашия отбор. След слабия мач, който изиграхме в Шумен, особено четвъртата част, днес се вдигнахме, играхме мъжката, старахме се, знам, че всеки даде всичко от себе си, но има още какво да се желае. "
 
Баскетболистът Лъчезар Тошков допълни: "Борихме се, борихме се, но не можахме да го вземем мача. Не знам, забелязвам, че всеки път в третата част след полувремето, не влизаме подготвено, все едно е свършил мачът. Иначе се борихме мъжки, до края от 20 точки стана 9-11 точки, но за съжаление ни пребориха. Трябва да тренираме. Това е."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Даниел Клечков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи