Добра работа


Добра работа
(сн: FIBA)
01-03-2022 18:18 | Мария Мицова

Макар в България да сме царе на критиката, си е доста приятно да имаш повод да кажеш добри думи за някого.

 

А добрите думи за националния отбор по баскетбол след двата мача с Чехия са напълно заслужени.


Докато до ден-днешен класирането на Европейско първенство ми изглежда като едно малко чудо, двата мача в последната седмица бяха нещо много различно.


Да, продължаваме традицията да се надстрелваме със съперниците, но в крайна сметка нали това е "модерният" баскетбол - тройки и атлетизъм. Извън това обаче, нещата, които направиха впечатление, не бяха малко, е това са само част от тях: следване на план и придържане към организацията; бързи корекции в хода на мача, които играчите успяха да изпълнят; имаме типичен център! имаме и повече от добри шансове да продължим битката за световното. И да де, вкарахме много тройки.


На мен след двата мача с Чехия ми остана приятно чувство, че наистина съм гледала баскетбол, а не нещо, което прилича на него.

 

Остана ми вълнението от това, което предстои на Емил Стоилов и Константин Костадинов.

 

Остана ми непоправимата емоция на тройките.


За момчетата останаха всички шансове да прекрачат стъпка напред във втората фаза, където можем да срещнем Франция и Черна гора, и естествено - стъпка малко по-близо до така далечната мечта за Световно първенство.

 

И да повярват, че да, Дий Бост може да е огромна част от добрите игри на България, но отборът е най-силен, когато е именно това - ОТБОР от баскетболисти, които могат, знаят и чуват.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи