Даниел Клечков: Имаме сериозен проблем


Даниел Клечков: Имаме сериозен проблем
(сн. НБЛ)
02-03-2022 22:52 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков коментира загубата от Балкан:


"Проблемът не е от статистиката. Имаме сериозен проблем. Трябва да започнем да пазим едно на едно. Без да пазиш едно на едно в баскетбола, няма как да стане нищо друго. Много лесно предимство, всеки един от Балкан можеше да вземе от нашия отбор още на първи дрибъл и след това няма защита, която може да те покрие, докато не си свършиш твоята работа.

 

Доволен съм от младите момчета накрая, защото имаха желание, независимо че резултатът вече беше 20 точки. Хвърлиха се с желание и отново съм доволен от младите. Всички трябва да разберат, че трябва да пазят, а някои от основните играчи трябва да започнат да дават принос вътре на терена, защото ги нямаше днес. Не знам какво става в третата част. Ние променяме тренировъчния процес, редуваме разбора на полувремето - различен, по-различен, но не е до там, до тях е. Вдига се агресията, другият отбор  вдига агресията много, започва да се играе мъжки и ние се огъваме. Това трябва да се промени."

Един от водещите реализатори в мача Иван Спиров допълни: "Имахме много хубави моменти, играхме отборно, особено първото полувреме. Мисля, че третата част е най-големият проблем на отбора ни и всеки път третата част отваря много голяма разлика в мача и заради това може би става така. Но нормално е, ние сме все още млад и неопитен отбор и с времето всичко ще се промени. Надявам се."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Даниел Клечков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи