Загуби за отборите на България до 14 години в Скопие


Загуби за отборите на България до 14 години в Скопие
(сн. БФБ)
04-03-2022 12:09 | БФБаскетбол

Българските състави регистрираха загуби от Косово в първия ден от международния турнир в Скопие, Северна Македорния. Надпреварата е първата от поредица от пет предвидени за тази година по програмата на ФИБА за развитие – YDF и ще продължи до 6 март.

 

Отборите на България са съставени от по-млади състезатели и състезателки с потенциал, като и двата ни тима са от деца, родени пред 2008 и 2009 година за този турнир. От Косово пък поискаха да пробват в състезанието по-големи момичета и момчета, родени предимно 2007-а

 

Момичетата, водени от Ирена Колева и Руслан Русев, загубиха снощи от Косово с 50:56. Катрина Бозова от Рилски спортист завърши с 13 точки, а Инна Ненкова от Светкавица добави 12 точки и 6 отнети топки. Със 7 точки се включи Габриела Коцева от Берое.

 

Водените от Планимир Дафинов момчета отстъпиха пред Косово с 58:79 късно вечерта. Марк Воденичарски от ЦСКА бе лидер за тима ни с 16 точки и 7 борби, Мартин Попов от Черно море Тича се включи от пейката с 12 точки, а Петър Симеонов от Балкан добави 11 точки.

 

Българите играят срещу представителите на домакините по-късно днес.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи