Левски пречупи Академик в Пловдив след по-силно второ полувреме


Левски пречупи Академик в Пловдив след по-силно второ полувреме
(сн. НБЛ)
21-03-2022 21:08 | BGbasket.com

Левски победи Академик с 89:77 като гост в Пловдив в 5-ия кръг в група С от втората фаза на Балканската лига. „Сините“ вече имат три победи и една загуба в актива си и се изкачиха на върха във временното класиране, изпреварвайки израелския Апоел Галил Елион, като продължават битката за първото място в групата, което дава право на директно класиране за Финалната четворка. Академик допусна четвърта загуба и остава само с един успех в този етап на турнира.

 

Домакините отново бяха без Тони Гуджино и Робертс Фрейманис, а за „сините“ дебютира едно от новите попълнения Зейн Ноулс, който се присъедини последен към състава.

 

Баскетболистите на Левски започнаха по-уверено срещата и с добри изяви на Джош Паркър и Марио Литъл поведоха с 13:7. След серия от 12:0 Академик обърна до 19:13, Николай Николов и Дейшон Найт се разиграха и първата част приключи при 26:19 в полза на пловдивчани. Стрелбата от тройката на домакините вървеше и те поведоха с 10 точки. Левски намали за кратко до 4, но с кошове на Николай Титков и Адриян Секулов Академик пак се откъсна напред и на почивката водеше с 49:40.

 

Ивица Радич и Марио Литъл бяха в основата на скъсяването на дистанцията за гостите до 3 точки в средата на третата част и последвалия обрат. Преди последните 10 минути баскетболистите на Левски дръпнаха с 66:62. Със серия от 7:2 в началото на четвъртата част домакините си върнаха водачеството. Последваха редица пропуски за двата тима, но с тройка на Джош Паркър „сините“ взеха 4 точки аванс. Две минути преди финала гостите поведоха с 82:75 и до края не изпуснаха водачеството.

 

Джош Паркър беше най-резултатен за Левски с 20 точки, 2 борби и 7 асистенции, а Ивица Радич допринесе с 18 точки и 14 борби. Марио Литъл завърши с 16 точки, а 10 реализира Лъчезар Димитров.

 

Дейшон Найт отбеляза най-много за домакините – 19 точки, 5 борби и 5 асистенции, а с 15 точки и 4 борби се включи Николай Николов. Васил Бачев завърши с 14 точки и 4 борби, а Николай Титков реализира 12 точки.

 

Левски има още два мача до края на втората фаза – гостуване и домакинство срещу Сигал Прищина. „Сините“ първо ще гостуват в Косово на 31 март, а на 7 април ще приемат този съперник в зала „Универсиада“ в София.

 

За Академик Пловдив остава още един двубой в група С, като тимът ще гостува на Апоел Галил Елион в Израел на 30 март.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА С), СЕЗОН 2021/2022


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА С), СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА С), СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА С), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Академик Пловдив, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи