Левски е полуфиналист за Купата след убедителна победа срещу Спартак


Левски е полуфиналист за Купата след убедителна победа срещу Спартак
(сн. БФБ)
25-03-2022 18:44 | Мария Маринова

Левски се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. В първия мач за деня днес в „Арена Ботевград“ тимът надви Спартак Плевен с 91:70. Очакванията за дерби не се оправдаха, тъй като отборът от София натрупа солиден аванс почти от самото начало и не го изпусна до края.

 

На полуфиналите утре Левски ще се изправи срещу победителя от мача БалканЯмбол, който е тази вечер. Другият двубой вече е ясен, като след изиграването на вчерашните мачове за Топ 4 в турнира се класираха още Берое и Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

Баскетболистите на Тодор Тодоров вкараха първите 6 точки в мача. Левски обаче отвърна със серия от 11:0, като повече от четири минути съперникът му не успяваше да се разпише, преди това да стори Коча Йовович. Малко след това преднината на столичния тим стана двуцифрена, а след първата четвърт той бе напред с 23:15.

 

Отборът от Плевен се доближи само на 3 точки в началото на втория период, но след три поредни тройки на съперника и нова серия, този път 12:0, разликата отново скочи. И двата тима имаха висока успеваемост в подкошието, но Спартак не можеше да използва най-силното си оръжие – стрелбата от тройката, където бе едва 6% и само с един успешен опит. Това позволи на Левски да поддържа солиден аванс и на почивката да води с 48:32.

 

Второто полувреме започна кош за кош, но след това разликата в полза на играчите на Константин Папазов продължи да расте и преди последната четвърт тя бе най-голямата в мача – 83:53.

 

В оставащото време резултатността спадна значително, но Левски нямаше проблем да поддържа преднината си и да спечели убедително.

 

Марио Литъл бе най-резултатен за успеха със 17 точки, Ивица Радич отново отчете дабъл-дабъл - 13 точки и 11 борби. 13 вкара и Цветомир Чернокожев и по 10 - Асен Великов и Венцислав Петков.


По 12 за Спартак отбелязаха Максим Корниенко и Божидар Аврамов, по 9 реализираха Симеон Илиев и Ивко Ивков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Левски, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи