Мач от НБЛ ще се играе в Правец


Мач от НБЛ ще се играе в Правец
13-04-2022 09:18 | BGbasket.com

След повече от две години пауза мач от Националната баскетболна лига отново ще се играе в Правец, научи BGbasket.com. Става въпрос за срещата ЛевскиСпартак Плевен от предстоящия 25-и кръг, която ще се проведе в събота (16 април).

 

Както вече писахме, зала „Универсиада“ е заета през тази седмица заради традиционно годишно изложение на български производители.

 

Първоначалната идея бе двубоят да се проведе в „Триадица“, както обикновено при заетост на „Универсиада“. Оказало се е обаче, че и в нея за 16 април има планирано мероприятие.

 

В резултат на това от Левски са поискали срещата да бъде преместена с един ден, но от Спартак категорично са отказали. От плевенския клуб са направили друго предложение – мачът да се играе в „Арена Армеец -2“. Наемът за там обаче е бил 2000 лева, което пък е отхвърлено като вариант от столичния тим.

 

Темата е била дискутирана и на проведено вчера събрание на НБЛ, на което обаче след много разправии и скандали между двете страни, така и не се е стигнало до разбирателство.

 

Така решението за изход от патовата ситуация е оставено на президента на БФБ Георги Глушков. Именно той е съдействал за намирането на компромисно решение и за двата отбора – да се намери подходяща зала и да не се променя датата на мача.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи