Славия се пребори за бронза в А група след зрелищен мач с Шампион 2006


Славия се пребори за бронза в А група след зрелищен мач с Шампион 2006
(сн. БФБ)
14-04-2022 19:15 | BGbasket.com

Славия спечели бронзовите медали в женската А група за втора поредна година. В изключително оспорван двубой, изигран днес в пълната зала „Триадица“ в София, тимът надви Шампион 2006 с 67:61 и с общ резултат 2-1 затвори серията в своя полза. Мачът бе много оспорван, като до последните секунди победителят не бе ясен.

 

Това е второ отличие за Славия през сезона, след като по-рано тимът завърши трети и в турнира за Купата на България.

 

С този мач пък официално бе сложен край и на сезона в женската А група. Припомняме, че финалната серия завърши още в понеделник, като в нея Берое Стара Загора надви Монтана 2003 с 3-0 и защити трофея си от миналия сезон.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

И двата столични тима изпитваха трудности в нападение в началото на срещата днес, като дълго време си бяха разменили само по един кош. Постепенно баскетболистките на Георги Божков дръпнаха с 12:4, възползвайки се от повечето грешки на съперника. Те обаче правеха много пропуски. Това позволи на Шампион 2006 да се доближи само на 3 точки, но след тройка със сирената на Мария Светославова, след десет минути игра тимът й увеличи аванса си при 15:9.

 

Славия поведе с двуцифрена разлика малко след началото на втория период. Водени от Елена Димова и Микаела Дамянова обаче, символичните гости отвърнаха със серия от 15:2 и поведоха за първи път в мача. Последваха оспорвани минути, но в края на полувремето „белите“ успяха да си върнат водачеството при 34:31.

 

След паузата Славия се разигра от тройката, което позволи на тима да поддържа аванс от няколко точки и преди последната част да води с 53:46.

 

Преднината на тима отново стана двуцифрена в началото на заключителната четвърт. Шампион 2006 обаче не се отказа и много бързо заличи почти целия си пасив – 55:58. Последваха близо три минути без кош от страна и на двата отбора, преди серията да бъде прекъсната от тройка на Валентина Горанова. Славия поддържаше крехък аванс, но минута преди края Антония Филипова свали разликата само на 2. Последва важен кош на Вероника Джикова за 65:61. В следващата атака Шампион не успя да се разпише, след което започна да прави фаулове, но съперникът удържа водачеството си до последно.

 

Йоланда Коса бе най-резултатна за успеха с 15 точки. Виолета Григорова записа дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби, а 10 точки добави Дарина Кочева.

 

За Шампион 2006 Елена Димова бе над всички с 22 точки и 7 борби. Ванина Василева се отчете с 12 точки и 8 асистенции, а 11 точки и 7 борби записа Микаела Дамянова, като и трите играха без смяна.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - ШАМПИОН 2006

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Славия, Шампион 2006
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи