Президентът на Черно море алармира, че тимът може да не завърши първенството


Президентът на Черно море алармира, че тимът може да не завърши първенството
(сн. БНР)
15-04-2022 12:26 | БТА

За вероятност отборът Черно море Тича да не успее да завърши първенството и мачът с Рилски спортист да се окажен последен за тима, алармира президентът на клуба д-р Георги Ганчев. Причината за тази опасност е отказът на комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет във Варна да придвижи към финансовата комисия искането за парична помощ от общината за клуба.

 

"Няма причина за отказа, още по-малко мотиви", каза Ганчев. Според него, по този начин комисията декларира нееднозначно, че не желае да се окаже финансова помощ на баскетболния клуб.

 

Президентът на Черно море Тича припомни, че лично кметът Иван Портних е обещал финансова помощ за клуба, като уговорката е това да стане след приемане на бюджета на общината. "Ако някой внесе днес искането на клуба във финансовата комисия и то бъде разгледано и одобрено, всичко ще е наред. Ако, обаче, това не стане, вероятно днес ще изиграем последния си мач в първенството, а в останалите две срещи момчетата може да не излязат", заяви Георги Ганчев.

 

Същото се отнася и за старшата възраст на варненци, като със сигурност тази гарнитура няма да пътува в неделя за мача си в Стара Загора.

 

Ганчев каза още, че очакваните средства от общината ще покрият разходите на клуба до края на сезона и ще помогнат за началото на следващия. Той обясни, че сегашните спонсори на Черно море Тича са готови да увеличат средствата за издръжка за новия сезон с 30 процента, но всички поставят уговорката общината също да бъде ангажирана с клуба.

 

Недофинансирането на клуба при всички случаи ще окаже влияние и върху останалите гарнитури на баскетболния клуб. "Черно море Тича има 6 юношески селекции плюс три купи, което означава девет първенства", каза Ганчев и допълни, че средно за едно участие са необходими между 4000 и 5000 лева, което прави между 40 000 и 50 000 лева. Клубът очаква и около 20 000 лева по линия на Министерството на спорта, но те са недостатъчни, за да покрият разходите за подрастващите.

 

В отговор на въпрос на БТА Георги Ганчев каза, че ако клубът не получи средствата от общината е заплашено съществуването му и участието му в първенството през следващия сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи