Даниел Клечков: Представихме се достойно срещу първия в редовния сезон


Даниел Клечков: Представихме се достойно срещу първия в редовния сезон
(сн. НБЛ)
15-04-2022 23:01 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

"Вкарахме 11 тройки, 40 процента сме от тройката, втори мач поред. Това е радващо. През първото полувреме движехме много топката, играехме на скорост в нападение, затова имахме и добър процент. Едни и същи неща – 17 на 6 точки от грешки, при положение, че сме направили само 10 грешки в този мач те са вкарали 17 точки. Горе-долу на всяка грешка ни вкарат точка. И 22 на 7 точки от втори шанс, не можем да се преборим, по-големи тела са, там определено имат много голямо предимство и ни е трудно. Горе-долу там направиха разликата", коментира старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков след двубоя с Рилски спортист.

 

"Въпреки загубата с 22 точки аз съм доволен от момчетата. Те се стараха, хвърлиха се, играха с желание, бяха мотивирани. Това е достатъчно, на тях тези мачове само им помагат. Играхме срещу първия в редовния сезон на НБЛ и се представихме достойно с млади момчета от школата на Черно море плюс две момчета – юношески национали. Явно този млад отбор на Варна не представлява интерес за общината, която не желае да го финансира", добави Клечков.

 

"Хареса ми, като изключим последните една-две минути, че не се отказахме и играхме докрай. Има реалности на този етап в баскетбола, няма как да ги прескочиш. По-класният отбор в случая победи. Пожелавам им успех в плейофите. При нас се надявам да останем здрави до края и дай Боже по добри времена за Черно море Тича и за баскетбола в града като цяло", заяви баскетболистът на Черно море Тича Веселин Георгиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Даниел Клечков, Веселин Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи