Михаил Капитанов: Извадили сме си поуките от миналия сезон


Михаил Капитанов: Извадили сме си поуките от миналия сезон
(сн. НБЛ)
27-04-2022 21:17 | BGbasket.com

"Поздравявам Рилски спортист за победата и страхотния сезон, който правят. Пожелавам им успех в плейофите, а аз си пожелавам да ги срещнем отново тук на полуфинал. Полезен мач за нас. Като изключим първата част, с този състав, играхме доста добре. Имаше хубави неща. Добър мач на Андрей Иванов и Константин Коев, който ще ни е нужен в мачовете със Спартак Плевен", коментира помощник треньорът на Черноморец Михаил Капитанов след загубата в Самоков от Рилски спортист в края на редовния сезон на НБЛ.

 

"Тихомир Желев игра като плеймейкър и беше пресиран много от противника, а затова падна и успешният му процент при стрелбата. Когато Евгени Хаджирусев и Георги Боянов се върнат, той ще има повече сили. Двамата ще са на линия за плейофите. Липсваха ни и тройките на Коев, но когато сме в пълен състав, ще е по-различно. Стрелбата ни от тройката ще бъде налице за важните мачове със Спартак. За миналата година трябва да кажа, че никой от състезателите не беше играл плейофи, а тогава хвърлихме много сили за четвъртото място и вече умората се беше натрупала. Тази година си заслужихме четвъртото място по-рано, а можеше да бъдем и по-напред. Извадили сме си поуките и мисля, че този път ще преминем първи кръг", каза още Капитанов пред Макс спорт 2.

 

Баскетболистът на Черноморец Константин Коев заяви: "В началото започнахме леко неуверено срещу може би най-добрия отбор в България. Радващото е, че после се окопитихме и започнахме да играем малко по-добре. Все пак имаме контузени играчи, нямаме гард. Мисля, че направихме една добра подготовка за плейофите. Трябва всички да сме здрави, за да можем да играем на максимума на възможностите ни. Плейофите са различно нещо от първенството, зарядът е съвсем различен. Не мога да предвидя какво ще се случи, но ние излизаме да играем за две победи. Видяхме, че може да се получи и с не толкова като чужденци. За нас като отбор ще е страхотно да продължим в следващата фаза на първенството. Мисля, че съм подготвен за плейофите. През сезона имах контузия и тогава ми спадна формата, но се надявам да мога да помогна максимално на отбора, защото имат нужда от мен."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Михаил Капитанов, Константин Коев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи