Финали за юноши U19: Тунджа с убедителна победа, БУБА спечели столичното дерби


Финали за юноши U19: Тунджа с убедителна победа, БУБА спечели столичното дерби
(сн. БФБ)
08-05-2022 21:05 | BGbasket.com

Тунджа Ямбол и БУБА Баскетбол започнаха с победи участието си на финалния турнир на Държавното първенство за юноши U19, което стартира днес в зала „Диана“.

 

БУБА се наложи с 90:85 над Левски в столичното дерби от група Б от финалите за юноши U19 Двубоят бе изключително оспорван и интересен от началото до края.

 

Левски имаше леко предимство през голяма част от първото полувреме, но така и не успя да се откъсне напред. Момчетата на Георги Давидов използваха по-добре борбата и вкараха точки от втори шанс, за да бъдат напред, но БУБА непрекъснато наваксваше. Така дойде и почивката - при 40:39 за Левски и цялата интрига за второто полувреме.

 

В същия дух продължи и цялото второ полувреме. Левски изглежда взе превес в третата част, само за да загуби отново преднината си след това. БУБА успя да заличи пасива до края на третата част, за да си върне увереността и да атакува съперника в последната. Финалният период вървеше кош за кош, а четири минути преди края Левски поведе с 6 и изглеждаше, че може да вземе победата. И за пореден път в мача БУБА се върна и показа характер, вкара важни кошове и изравни минута преди сирената. Оттам Левски отбеляза само три точки, срещу 8 за победителите от БУБА за крайното 90:85.

 

Владимир Маринов бе най-резултатен за победителите с 30 точки. Дабъл-дабъл от 18 точки и 13 борби има Даниел Делев.

 

За съперника по 24 точки отбелязаха Красимир Петров и Момчил Кадиев, а с 21 и 11 борби е Теодор Николков.

 

В другия мач от групата домакините от Тунджа постигнаха категоричен успех срещу Рилски спортист със 100:65.

 

Двубоят започна изключително оспорвано, а след многократни размени на водачеството през първата част, след края й домакините водеха с 22:19. През втория период обаче те взеха инициативата. За цялото първо полувреме едва четирима баскетболисти за тима от Самоков се бяха разписали, докато съперникът създаваше доста повече трудности за защитата на съперника. Тунджа имаше предимство и в подкошието, като на почивката се откъсна с 56:34.

 

След сравнително равностойно начало на второто полувреме, баскетболистите на Стойо Чолаков отново започнаха да трупат разлика и преди последната четвърт вече водеха с 88:50. Резултатността спадна значително в оставащото време и въпреки че Рилски спортист спечели с малко последната част, мачът на практика отдавна се доиграваше.

 

Георги Герганов отбеляза 23 точки със 7 асистенции за победителите, със 17 точки и 11 борби е юношата на Берое Михаил Комбаков, който носи екипа на Ямбол за финалите.

 

За съперника, въпреки седемте си грешки, над всички бе Христо Бъчков с 23 точки и 15 борби. Борислав Николов се отчете с 14 точки и 7 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ U19 - ЛЕВСКИ U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ U19 - ТУНДЖА ЯМБОЛ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи