Небойша Видич: Такъв мач се печели с големите сърца на играчите и с тези невероятни фенове


Небойша Видич: Такъв мач се печели с големите сърца на играчите и с тези невероятни фенове
(сн. balkan-basket.com)
09-05-2022 23:25 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич сподели мнението си след драматичната победа на неговия тим срещу Академик Пловдив и класирането на четвъртфиналите в НБЛ:

 

„Такъв мач се печели с големите сърца на играчите и с тези невероятни фенове. Не успяхме да задържим разликата в моментите, в които поведохме, защото не вкарваме, когато сме изцяло сами. Не можем да четем някои ситуации при заслон, те сменяха защитите и спряха това нападението ни да върви плавно. Прекалено много напрежение върху Рори. Имаме само двама играчи, които могат да организират играта. Вероятно това са причините защо не винаги имахме добри решения на терена.

 

Този отбор не трябваше да завърши седми. Това е моето мнение. Казах го и по време на сезона също. От първия мач, който играхме в Пловдив с предишния ростер, се подготвяхме за тях сякаш са Лос Анджелис Лейкърс, защото видях, че те са отбор с голямо О.  По-късно те направиха някои промени. Имат добри играчи, с добри тела. Определено страдахме да четем някои ситуации и да движим топката правилно. Казах на моите играчи, сега също, че не е случайност да играем три тежки мача срещу Академик. Те не са лош отбор.

 

Определено трябва започнем да вкараме. Ако трябва да се върнем само в началото на третата част, там беше моментът в мача, в който можехме да ги разбием с отворени стрелби. Мисля че имахме 4 опции, в които бяхме напред и в които просто не отбелязахме. След това започнахме да се борим притежание след притежание. Доброто нещо е, че контролирахме борбата и особено според мен най-добрия играч в тази серия Ники Николов. Той игра наистина добре, с добра енергия, има добро тяло. Определено той ни създаде много проблеми, както в нападение, така и в защита. Очакваме да играем по-добър баскетбол срещу Левски.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи