Крис Минков: Трябва да подобрим процента стрелба за серията с Левски


Крис Минков: Трябва да подобрим процента стрелба за серията с Левски
(сн. balkan-basket.com)
09-05-2022 23:27 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Крис Минков се отличи с някои ключови отигравания, включително и с важна тройка в края, при драматичната победа срещу Академик Пловдив. Ето какво сподели той след срещата днес, която прати отбора му на полуфиналите в НБЛ:

 

„Според мен защитата даде разликата в края и това, че си взехме борбите второто полувреме. С 61 точки не знам какво друго може да ни е спечелило мача, пак имахме слаб процент от тройката. Да ограничиш отбор до 55 точки това би трябвало да ти спечели мача.

 

Може би имаше и напрежение, но не мисля, че за тях трябваше да има. То беше изцяло върху нас, тъй като ние бяхме тотални фаворити - играе вторият срещу седмия. Лично аз не изпитвах напрежение. Просто отново лош ден на стрелба. Не знам процентът ни какъв е, но напоследък много трудно минаваме 30%. Със сигурност ще трябва да подобрим това за серията с Левски.

 

Нищо не съм си помислил, преди да стрелям тройката накрая. Ако започнех да мисля, сигурно щях да изтърва и нея. Просто видях шанс, че моят защитник се беше дръпнал леко и реших, че това е моментът да вкарам победния кош, който да реши мача.

 

Ще оставя на треньора да реши кое трябва да подобрим за следващите мачове. Аз мисля, че трябва да се борим повече. В първата част отново те имаха 6 борби в нападение за 10 минути. Може би трябва да си изчистим и главите и да стреляме по-добре от тройката.

 

Със сигурност публиката ни помогна днес. Искам да призова всички да дойдат на следващите ни мачове. Това е спектакълът на българския баскетбол в последните години – Левски срещу Балкан. Сигурен съм, че феновете на Балкан ще напълнят залата, както, когато играхме финал преди три години, и много се надявам това да се случи.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи