Достойно представяне на БУБA U16 в първия ден от Суперфинала в ЕМБЛ


Достойно представяне на БУБA U16 в първия ден от Суперфинала в ЕМБЛ
13-05-2022 21:19 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол U16 се представи достойно в първия ден от Суперфинала в Европейската младежка баскетболна лига в Литва. Въпреки че загуби и двата си мача, българският тим игра като равен с равен с класните си съперници.

 

В първата среща баскетболистите на Ивайло Желев отстъпиха на местния Вилняус КМ със 73:86, чиито треньори са братята Дариуш и Кшищоф Лавринович.  БУБА поведе с двуцифрена разлика още през първото полувреме, а на почивката бе напред с 42:36. Тимът обаче не успя да удържи преднината си след паузата. Домакините стигнаха до обрат и не изпуснаха водачеството си до последно, но голямата разлика се получи едва в последните минути.

 

БУБА е без един от основните си играчи в Литва – Станислав Хинков, който е със счупен пръст. В негово отсъствие най-резултатен бе Александър Жилев с 21 точки, с 14 и 9 борби е Георги Йорданов. Даниел Хинков се отчете с 13 точки и 8 борби, а 12 точки добави Иван Димитров.

 

В другата среща българите отстъпиха на националния отбор на Грузия U16 с 69:75  пред погледа на звездата на литовския баскетбол Робертас Явтокас. Грузинците водеха през целия мач, като в средата на последната част авансът им бе над 20 точки. По всичко изглеждаше, че те ще спечелят убедително, но баскетболистите на БУБА показаха характер и се вдигнаха на силен финален щурм. Те свалиха разликата само на 2 при оставащи 20 секунди, но до пълен обрат така и не се стигна.

 

Ивайло Скрински бе над всички за отбора от София с 24 точки. Дабъл-дабъл от 13 точки и 10 борби записа Александър Жилев, а Даниел Хинков вкара 10 точки.

 

В събота за БУБА предстоят и другите два мача от груповата фаза – срещу Лиепая и Вилняус КМ -2.

 


СТАТИСТИКА НА БУБА БАСКЕТБОЛ U16 ОТ МАЧА С ВИЛНЯУС КМ U16

 

СТАТИСТИКА НА БУБА БАСКЕТБОЛ U16 ОТ МАЧА С ГРУЗИЯ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕМБЛ СУПЕРФИНАЛ, МОМЧЕТА U16,  СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕМБЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи