Тити Папазов: Ще докараме серията до пет мача, защото изчерпахме грешките си


Тити Папазов: Ще докараме серията до пет мача, защото изчерпахме грешките си
(сн. НБЛ)
17-05-2022 23:32 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Константин Папазов е уверен, че отборът му може да върне полуфиналната серия срещу Балкан в Ботевград, въпреки че загуби първите два мача. Ето какво сподели наставникът след днешната победа на своя тим, с която той вече изостава с 1-2:

 

„Ние играем срещу много класен отбор, който има сериозен характер и фантастична публика. Тази публика му помогна на два пъти, но най-много им помогнахме ние. Казах на играчите ми в съблекалнята, че има и хубава страна от това, че губим с 0-2. Нашата голяма амбиция е да станем шампиони и ако гледаме далече финалите, а те са много далече, всеки мач в повече е изключителна подготовка за евентуален финал. Смятам, че отборът на Плевен утре ще направи всичко възможно, но те така или иначе направиха фантастичен сезон и смятам, че са емоционално изпразнени. В другата серия победителят през годината има почивни дни повече от нас, ако спечелим.

 

Смятам, че отборът на Левски превъзхожда като класа останалите отбори с едно нещо – с дългия състав. Има 11 състезатели, които във всеки един момент може да имат решаващо присъствие и във всеки друг отбор биха били лидери. Не е лесно да се работи с такива играчи, въпрос на знание. Аз съм се учил от най-големия, който не се срамува да работи с 15 играчи и там е психология. Имам претенции да съм най-добрият психолог в българския баскетбол и най-опитният треньор с 24 години.

 

Има доста агресия в началото. Тя сама по себе си даде резултат на домакинския терен, опрени до стената. Срещу себе си имаме класен отбор с много добър тактически треньор, който успя да направи невиждани панаири в мач №1, но да го спечели. Изключителна заслуга, най-голямата в първия мач, е на г-н Видич. После е наша. Нямаше да кажа дума, ако той не беше ср*л. Надхитри ни всичките – от първия до последния. Най-много се подигра със съдиите. Може да показваме невиждани клипове какво се случва в този мач. Иначе, като дойде време някой съдия да сбърка в полза на Левски, реват, чуват се през девет планини в десетата. Мога да извадя крещящи неща в мач №1, но ние мълчим. Един гений на баскетбола, Пини Гершон, има следната сентенция – така трябва да подготвиш отбора си, че да можеш да пребориш и грешките на съдии.

 

Смятам, че ще докараме серията до пет мача, защото изчерпахме грешките, да не кажа простотиите, които направихме в първите два мача. Имаме прекрасни състезатели, имаме двама чакащи в засада да избухнат – Венци Петков и Марио Литъл. Аз съм убеден, че те ще бъдат главните герои в мач №4.

 

Има едно нещо, което за 24 години не съм направил – да поръчам фланелки, че Левски е шампион преди да е минал мачът, да купя шампанско преди това и да не говоря за мач №5, преди да мине мач №4. Безумно вярвам в съдбата.

 

Искам да благодаря на всички до един, които бяха днес в залата. Аз лично смятам, че тези момчета, които са шампиони по морал в този сезон, заслужават залата да бъде пълна. Искам да кажа на тези, които смятат, че имат право да се подиграват на баскетболния Левски заради мен, че нямат право да бъдат левскари.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Тити Папазов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи