Везенков получи наградата си от Евролигата, избраха Бардзокас за треньор №1


Везенков получи наградата си от Евролигата, избраха Бардзокас за треньор №1
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
18-05-2022 14:03 | BGbasket.com

Александър Везенков получи наградата си за мястото си в Идеалната петица на сезона в Евролигата. Отличията бяха раздадени ден преди старта на Финалната четворка на турнира в Белград.

 

Българинът попадна в най-добрия отбор за сезона за първи път в кариерата си заедно с Майк Джеймс (Монако), Никола Миротич (Барселона), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес) и Валтер Тавареш (Реал Мадрид).

 

Треньорът на Олимпиакос Йоргос Бардзокас пък бе избран за №1 на изминалия сезон в Евролигата. При втория си престой в гръцкия гранд наставникът изведе отбора си до второто място в редовния сезон с баланс 19-9 и класира тима за Финалната четворка в Белград.

 

Бардзокас е едва четвъртият треньор, който получава приза за втори път в кариерата си, като предният бе през сезон 2012/2013.

 

„Това наистина е емоционален момент за мен, защото е голяма чест. В Евролигата има страхотни треньори. Най-добрите треньори са тук“, заяви Бардзокас, след като получи наградата.

 

„Бих искал да благодаря на организацията на Олимпиакос, на моя треньорски щаб и всички мои играчи, които ми помогнаха да спечеля тази награда. Чувствам се наистина поласкан. Благодаря ви много“, допълни наставникът.


Олимпиакос се изправя срещу Анадолу Ефес утре в първия полуфинал от Финалната четворка на Евролигата в Белград.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи