Константин Папазов ще се кандидатира за президент на БФБ


Константин Папазов ще се кандидатира за президент на БФБ
(сн. balkan-basket.com)
20-05-2022 18:23 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Константин Папазов заяви намерението си да се кандидатира за президент на Българската федерация по баскетбол. Това стана ясно днес по време на пресконференция в София по повод служебните загуби на столичния тим в полуфиналната серия с Балкан.

 

„От снощи до днес се обадиха толкова много хора, че няма нищо по-естествено утре да поискам подписа на тези клубове и да се кандидатирам за президент на Българската федерация по баскетбол – нещо, което години наред са ме канили клубовете. Не съм си представял, че едно такова събитие, което беше ужасно за мен снощи, получих толкова обаждания в подкрепа и с покана да поема федерацията, че от нещастието станах щастлив“, обяви Папазов, като малко преди това заяви и че знае кой ще е следващият президент на федерацията.

 

„Силно съм повлиян, вероятно емоционално, от многото обаждания, които получих. Днес осъзнах, че много хора са се страхували да казват истината. В мое лице виждат човек, който може да ги поведе да го правят“, добави той.

 

„Ако успея, единствената ми амбиция ще бъде да кача на по-високо ниво не тези, които са под светлините на прожекторите, а тези, които едва свързват двата края, а обичат баскетбола – треньорите на децата. Знам, че там е големият резерв, но те не гласуват. Ние работим за тези, които гласуват. Аз ще работя за тези, които дават хоризонти. Не се съмнявам, че ще успея. Ако не успея, значи съм си надскочил ръста, но по-ниско ниво от това няма как да бъде. Само с тези, които ми се обадиха днес, са достатъчни да успея. Плюс това, където и да съм отивал съм отивал от нулата и една миша стъпка ме е правила по-добър и по-различен. Това е съдба. Всичко е трябвало да се случи. От нашето елементарно нехайство, от нехайството на Сандра се роди бъдещето. Знам хора, които много са били против мен, днес ще бъдат зад мен, защото през мен виждат пълна промяна“, каза още Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски, БФБ, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи