ДАС с глоби за 600 лв след поредното си заседание


ДАС с глоби за 600 лв след поредното си заседание
(сн. НБЛ)
21-05-2022 19:48 | nbl.basketball.bg

На заседание, проведено на 20.05.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Пламен Минков - дежурен представител на БФБ от среща № 5 (Плейоф – полуфинали) между отборите на  Спартак Плевен и Рилски спортист, проведена на 18.05.2022 г. в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 и т.15 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 5 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Рилски спортист”, проведена на 08.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на таблото в ляво от секретарската маса (пред феновете на домакините) е имало неработеща червена светлинна линейна индикация по целия периметър на таблото, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ, а жълтата светлинна линейна индикация свети отчасти, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.15 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Също на отсрещния кош червената светлинна линейна индикация свети в непълната си дължина – нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата, като на два пъти е имало загуба на връзката между часовника за 24/14 секунди и съответното табло над коша пред феновете на домакините, което се явява нарушение на чл.7, ал.1, т.7 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ.  С предишно решение, ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение, както и неколкократно наложени санкции от ДАС и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 500 (петстотин) лева.

На базата на същия доклад ДАС реши:

„Налага на Павлин Иванов, състезател с № 22 от отбора на БК „Рилски спортист“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 5 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Спартак Плевен“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 18.05.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 22 от отбора на БК “Рилски спортист” – Павлин Иванов – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи