България ще играе контрола със Сърбия


България ще играе контрола със Сърбия
(сн. FIBA.basketball)
24-05-2022 19:11 | Мария Маринова

Мъжкият национален отбор на България ще играе изключително престижна контрола по време на подготовката си за предстоящите мачове от световните квалификации.

 

Тимът ни ще гостува на един от най-силните отбори в Европа Сърбия, разкри пред BGbasket.com старши треньорът на „лъвовете“ Росен Барчовски.

 

Проверката ще се състои на 26 юни в Ниш.

 

„Договорихме се с Пешич, за да е удобно и за двата отбора“, обясни националният ни селекционер.

 

Сърбия е трикратен европейски и двукратен световен шампион, като има и два сребърни медала от Олимпийски игри. На последния шампионат на планетата през 2019 година в Китай тимът завърши на петото място.

 

Росен Барчовски: Везенков ще участва в световните квалификации и на европейското

 

Все още обаче не се знае с точност кога националният ни отбор ще започне подготовка за световните квалификации, ако сезонът в НБЛ бъде удължен. Както е известно, Левски обжалва наказанието си от три служебни загуби в полуфиналната серия срещу Балкан, като тепърва ще има развитие по казуса.

 

„На никой не му се отразява добре случващото се. Чакаме решението на Арбитражната комисия и тогава ще коментирам. Надявам се всичко да завърши нормално. Някъде около 20 юни трябва да започнем подготовка, но трябва да се изчака развитието на този случай“, заяви Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи