Тити Папазов: Бих поздравил Чавдар, ако беше безупречен


Тити Папазов: Бих поздравил Чавдар, ако беше безупречен
(сн. НБЛ)
30-05-2022 00:10 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Константин Папазов обясни причините за загубата от Балкан днес, както и коментира обвиненията от страна на един от лидерите на тима Чавдар Костов. Гардът изрази разочарованието си от решенията на треньорския щаб, а ето какво сподели Папазов по темата:

 

Съгласен съм, че Чавдар е характер, само че мога да му покажа много ситуации. Това е под емоция. Ще му оставим той да води мача за 3-4 място и това може би ще бъде решение. Грешки има от първия до последния играч на терена, в тримата съдии и във всеки може да има. Как да няма грешки? Грешка ли е, че той сбърка последната топка? По-правилно решение от това можеше ли да има? Играем за продължение. Ако не направят смяна – пас на Зейн Ноулс под коша. Ако не направят – Чавдар. На кого да гласуваме доверие, освен на Чавдар Костов? Направи забележка защо Марио Литъл бил техническото нарушение. След малко той имаше шанс да бие и изпусна. Никой не е застрахован. Ние сме изпуснали пет фаула в последната част от общо седем. Това са важни неща, когато мачът завърши с 2 точки.

 

Първо трябва да поздравим изключителната игра на отбора на Балкан, това е най-важното. Никога не съм се крил и казвал истината. Балкан игра фантастично, на ръба на риска, с невероятна подкрепа. Лошо наше начало – много стресирано и твърде отговорно. Когато съперникът има 46% стрелба и като Банана вкара в последната секунда от 8 метра, трябва да отчетем и спортния шанс.

 

В днешния мач се видя изключителна битка – най-голямата награда за решението на Арбитражната комисия, която даде шанс да се играе. Видяхте – няма нищо толкова страшно. Балкан може да спечели в София и го направи заслужено. Дали треньорите са виновни – според мен едва ли Чавдар Костов има необходимите знания и опит, но той е човек, който си дава душата и сърцето и е най-нормално така да реагира според мен. Бих го поздравил, ако той е бил безупречен. Когато той изпуска решаващ фаул и изпуска последната ситуация, на всеки може да се случи, и на най-добрите в света. Вчера Ливърпул смачка Реал Мадрид и загуби. Никога няма гаранция. Изпуснати са пет фаула в последните четири минути.

 

Защо го сменяме – защото е с четири фаула. Той също направи няколко безумни атаки, само че той има страхотен дух на победител. Той е такъв и иска да побеждава. Не мога да кажа, че другите не искат да го правят, но бих го посъветвал сега да подкрепи отбора. Много е лесно да се търсят кусури, аз най-много мога да намеря такива.

 

Имаше много фактори да не бяхме загубили първите два мача. Може ли да обезценим победата на Балкан? Няма да бъде коректно. Те бяха поставени под натиск. През цялото време играехме да нападаме човека с фаул. Вече искахме продължение, за да може там да имаме по-дълга пейка. Тройката на Банана е ненормална, но това го има в баскетбола. Ако ние си бяхме вкарали фауловете... Така Вили Вуцов го смениха за три дузпи. Според вас заслужено ли е?

 

Изпускането на фаула не знам, че е треньорско решение и треньорска грешка. Той, като близък на моето сърце е допуснат да взима и допълнителни решения, каза защо Марио бие. Той не беше на терена, Венци не беше. От тези, които са на терена, този, който ще бие два фаула нормално беше да бие и третия. Сега може да извади много теории. Няма човек на света, които да не изпусне фаул.

 

Не мога да се разсърдя на моите играчи, защото те показаха характер. Мога да им се сърдя, че бяха припрени. Нормално е, знаете през какви катаклизми преминахме. Искаме да играем финал, само че и в другата съблекалня искат. Подготвил се е треньорът, има в джоба си пети мач – малко по-лесна психология. Сега да търсим под вола теле – ще го намерим. Добре и какво променя серията? Ще приема, че аз съм виновен и като ви кажа, че съм, ще пратим ли Левски на финал? Ето, аз съм виновен.

 

Аз лично не знаех, че Станимир ще играе. Радвам се за него - първо, защото ми е много добър приятел, второ е голям левскар и трето – изключително необходим е на националния отбор на България. Прави му чест след контузия. Не е лесно. Това са неща, които трябва да се оценяват.

 

В нашия спорт не може само да се побеждава. Много искаме да победим, борихме се. Играчите искаха, аз се бях предал. Събрах ги и ги питах – играем за трето място. Като не искат Балкан да направят жест, ще ги накаже Господ. Това бяха моите думи. Асен каза – не, ще се борим.

 

Само че разликата от мен до тях е огромна. Никой не обидих, поздравих ги всичките. Аз отидох да прегърна Гавалюгов да ми каже, че федерацията е сбъркала. Ами тя е бъркала много пъти, само че в случая хората от Арбитражната комисия извадиха документи. Нашата жалба е 40 страници, тяхната е една и половина. И я подава човек, който няма пълномощно. Това ги спаси, иначе три мача щяха да ги накажат, защото за длъжностно лице е от три до пет. Но сега няма да се занимаваме с тях.  Ние имаме различни нива. Обяснявах навремето за жълтите плочки и смесения магазин. Не се е променило. Дали ще е в Бобошево или в... Нали видяхте разликата – отидох и чинно поздравих даже детето Гавалюгов, което беше 13-о в групата. Това съм аз – имам силата да преглъщам. Спорта съм го осъзнал. Сега спокойно на 1-ви съм в Белград, защото не съм гледал нито един мач. Заради тия с**нета не ходих на Евролига."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи