Людмил Хаджисотиров: Въпрос на чест и достойнство е да се бориш до последния момент


Людмил Хаджисотиров: Въпрос на чест и достойнство е да се бориш до последния момент
(сн. balkan-basket.com)
07-06-2022 22:23 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров се надява отборът му да покаже по-различен облик в четвъртия мач от финалната серия с Балкан. Ето какво сподели наставникът след поражението в Ботевград днес, с което тимът му вече изостава с 1-2:

 

„Мисля, че започнахме много добре мача. Поведохме 13:6, двама основни играчи си поискаха смяна в този момент и много бързо стана серия 11:1 за Балкан, с което в тази зала си повярваха и влязоха в доста по-добър ритъм. След това играхме много слабо наистина. В защита допуснахме много грешки. Джоунс ни смачка в трети пореден мач в подкошието. Не е случайно, че е бил MVP на финалите в Украйна. Нашите високи се стараят, но са новобранци. По-зелени са. Трей Портър не е това, което беше в редовния сезон, личи си с просто око. И оттам започна да става по-голяма разлика. 1 на 1 ни надиграха в много от важните ситуации. Това пак до голяма степен е заради класата на Рори и на Маркс. Спираш едно нещо, друго се отваря. Те са доста добре окомплектован отбор. Играха агресивно в защита и ние имахме катастрофален процент днес от тройката – 20% (4/20) с отново 7 изпуснати наказателни удара. Вкарали са ни и 19 точки от грешки във финален мач. Това са подаръци и много трудно можеш да победиш. Не играхме добре в защита. Дори ние да вкараме 65 точки, нека те да вкарат 62-63. Бяхме меки.

 

В началото изглеждахме различно. Очаквах точно това, което се случи в началото, но не и така да играем през по-голямата част от мача, този срив след това. Ще гледаме много внимателно, но едно от основните неща е мекотата ни в защита. Имаше липса на организация в нападение, играехме много статично – обратното на това, което искахме и се готвихме. Искахме да играем с много повече движение на топката и на състезателите, както и да имаме по-резонни стрелби. Вярно е, че нямахме и ден при стрелбата от далече, но прекалено много фактори се натрупаха и резонно да е такава разликата.

 

Трябва да сме много по-добри. Имаме резерви в доста неща. Въпросът е дали ще ги направим на игрището. Дори не говоря в момента дали ще спечелим или не четвъртия мач. Това е въпрос на чест и достойнство да се биеш и да се бориш до последния момент, независимо какво ще стане. Ако го направим, смятам, че имаме шанс да закараме серията в пети мач. Ако не, ще приключи още в четвъртък.

 

Техният отбор имаше повече енергия след първата част, в която ние изглеждахме доста добре, затова ни се получаваха нещата. След това смятам, че основно от наши грешки позволихме на Балкан да влезе в добра серия, постепенно да натрупа тази разлика и да си повярва. През третата част вкараха 29 точки, а ние имахме много лош ден в нападение с изпуснати наказателни удари и от тройката. Ей Джей Хес води лигата по процент от тройката, миналия мач е 4/5. Днес момчето се стара много в защита, 0/5 е, както и други играчи, които са добри стрелци, нямаха ден, а това е важна част от нашата игра. Въобще баскетболът е доста комплексен и навързан спорт. Когато високите играчи не са агресивни и не играят толкова добре, това създава и по-малко ситуации за тези по периметъра. Когато играем и меко в защита, шансът за победа намалява.

 

За един ден отбор не се стикова, за да променяме нещо до четвъртък. Просто трябва да се върнем към отборния баскетбол, който играехме през редовния сезон. Побеждавали сме и по-силни отбори от Балкан като Апоел Ейлат и Киев Баскет. Имаме потенциала да го направим, но до голяма степен зависи от нас.


Определено Станимир Маринов в последните два мача направи много голяма разлика. От нашия отбор днес нямаше кой да го спре и да го опази. Не е само точките. Той взимаше преимущество в доста ситуации 1 на 1 и създаваше добри и резонни положения за другите играчи. В момента той е лидерът на отбора и откакто се е върнал, има очевадна разлика. Това е хубаво за националния отбор, но в случая не е хубаво за Рилски спортист.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи