Иван Гавалюгов: Искаме да сме първият български отбор в групите на Шампионската лига


Иван Гавалюгов: Искаме да сме първият български отбор в групите на Шампионската лига
(сн. balkan-basket.com)
09-06-2022 22:58 | Мария Маринова

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов беше емоционален и щастлив след спечелването на титлата в НБЛ от Балкан. Ето какво каза той след успеха на отбора на собствен терен:

 

„Винаги чувството е изключително приятно, особено в този сезон, който беше много труден за нас. Знаехме, че нашият отбор има качества, но се чудехме какво се случва. Важното е обаче, че точно в плейофите отборът разгърна истинския си потенциал и на полуфиналите категорично, и на финала категорично завоювахме титлата. Като че ли най-трудно ни беше на четвъртфинала.

 

Радвам се, че хората са щастливи, радвам се, че играчите получиха награда за труда, който полагаха през годината. Важното е, че сезонът завърши по най-добрия начин. Убеден съм, че от тук нататък доста по-често ще печелим титли в следващите десет години. Не мога да кажа, че ще бъде още следващата година, защото има много добри отбори в българското първенство - отбори, които заслужават. Ще продължим да подкрепяме отбора и да правим необходимата организация, така че Балкан винаги да се бори за първото място.

 

Желанието и намерението ни е Балкан да прославя България на всякаква сцена, така че като шампион искаме да го направим и на европейската. Трябва да подкрепим това и с необходимата селекция и, дай, Боже, да сме първият български отбор, който да влезе в групите на Шампионската лига.

 

През годините създадохме такава организация, че Балкан не разчита само на един спонсор. Искам да благодаря на всички, които помагат на отбора. Разбира се, винаги има какво да се надгражда. Амбициите трябва да бъдат подплатени със съответния бюджет. Считам, че за стандартите на България Балкан има един добър бюджет – за Европа може би трябва нещо повече, но в крайна сметка парите не са най-важното. Радвам се, че момчетата, които привлякохме тази година, успяха да си заслужат заплатите. Балкан е стабилен финансово и вярвам, че тази стабилност, благодарение на многото ни партньори, ще се запази в следващите години. Искаме да защитим титлата и най-накрая да спечелим Купата на България, която не сме печелили от 34 години. Важно е да направим и осезаемо присъствие в европейските турнири и по-конкретно – в групите на Шампионската лига.

 

Няколко млади момчета направиха дебют в мъжкия баскетбол. Най-голямото ни желание е млади състезатели от школата на Балкан да намират място в състава на мъжкия отбор и след това да се развиват като състезатели с по-осезаема роля. Каквото зависи от клуба, съм сигурен, че ще бъде осигурено като организация. Това е една група от млади момчета, която ще навлезе по-сериозно в мъжкия баскетбол през следващите години.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Гавалюгов, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи