Дий Бост: Искам да докажа лоялността си на България; това ще е последното ми лято


Дий Бост: Искам да докажа лоялността си на България; това ще е последното ми лято
23-06-2022 10:11 | BGbasket.com

Дий Бост ще се завърне отново в България тази седмица за поредната подготовка с националния отбор.


Бост продължава да носи екипа на страната от 2016-а година и бе категоричен, че иска да е част от отбора за Евробаскет 2022, попитан преди няколко месеца.


Американският гард даде магистрално интервю за литовски сайт, в което говори основно за Галатасарай и европейския баскетбол, но сподели мнение и за България.


"Дявол да го вземе, наистина попаднахме в трудна група," коментира Бост за тази на националите за Европейското - Испания, Белгия, Турция, Черна гора и Грузия.


"Казал съм на България, че ще бъда там. Трябва разбира се да видя как ще го приемат в клубния ми тим, който и да е той. Но ще е много интересно да играя срещу такива отбори. Засега плановете ми са да играя на Европейското," казва той.


Бост признава, че макар българският паспорт да не му е необходим и да не го ползва, да играе за страната ни е истинска благословия:"Опитвам се да взимам максимума от всяка ситуация. Беше страхотно да съм им полезен да се върнат на европейската сцена."


При всички положения обаче това ще е последното лято на Бост с България:"Вече съм на 32. Трябва ми почивка. А и нямам какво да доказвам. Искам да спечеля още трофеи в кариерата си. Да играя за България не ми носи дивиденти, не ми и тежи. Отборът ме познава и просто искам да им докажа своята лоялност."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи